SİYASET KAZANI KAYNIYOR

MHP İL BAŞKANI TARIM, YORMA’DAKİ MHP’LİLERİ HANGİ SÖZLERLE ELEŞTİRDİ?

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Yomra’da MHP’nin önemli isimlerinin İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık’a destek vermesiyle ilgili haberimize açıklama gönderdi. Eski belediye başkanı, eski ilçe başkanı ve belediye meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu MHP’lileri  eleştiren Tarım, şu ifadelere yer verdi: “Yomra’yla ilgili eski ülkücülerden efsane ülkücüler diyerek bahsetmek aslında yerine oturmuş bir sözdür. Çünkü efsanenin gerçek anlamı, hayali, hikâye, asılsız söz anlamındadır, onun için efsane sözü kendileri için doğru sözdür. Bu güne kadarki hiç bir seçimde partimize destek vermeyip,  başkalarının foluna yumurtlayanlar, liderine hakaret edip 3 hilalin muhteşemliğini bizim dışımızdaki başka fikirlere tercih eden her kim varsa bu anlamda gerçekten efsanedirler. Bu güne kadar yerel seçimlerdeki tavırları hep ortadadır. Bu şahsiyetler bizim için sadece davamıza en büyük kötülüğü yapan kişilerdir. Biz kendilerine hiç bir zaman düşmanlık göstermeyeceğiz, fakat unutmayacağız. Yomra CUMHUR İTTİFAKI anlamında üstüne düşen görevi eksiksiz yapacaktır.” Bu arada kullanılan “Efsane” kavramını kendine göre absürt bir tavırla tarif eden MHP İl Başkanına bir hatırlatma yapmak isteriz. Yomra’daki milliyetçiler kendilerine “Efsane” demedi. O başlık haber sitemizin yorumudur. Lakin “Efsane” köklerdir. Gurur duyulan, unutulmayan, heyecan uyandıran, varlıkları her zaman gururla, hatırla ve kendilerine hep minnet duyulan geçmiştir. Yomra’daki Efsaneler, MHP’yi bu günlere getirenlerdir. Hatırlatmak isteriz.

***

KANUNİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE KİM ATANACAK?

Trabzon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başhekim olarak görev yapan Doç.Dr. Hülya Kılıç Yılmaz’ın RTEÜ’ye geçmesiyle birlikte boşalan bu göreve henüz atama yapılmadı.Trabzon’da bu koltuğa atanacak isimler arasında iki ismin öne çıktığını öğrendik. Bu isimlerden biri halen KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Tıp Profesörü Süleyman Türedi olduğu belirtildi. Diğer ismin ise il dışından olduğu bilgisine ulaştık. Ancak ismini öğrenemedik. İki ismin arasında öne çıkan ismin ise Prof.Dr. Süleyman Türedi olduğunu söyleyebiliriz. Atamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

***

METEOROLOJİ TRABZON’U UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Trabzon çevrelerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının batı kesimlerden başlayarak azalacağı ve mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Giresun ve Trabzon çevrelerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağış beklendiği ifade edildi. Gümüşhane ve Bayburt, çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Trabzon, parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 18 derece olacak.

***

BÜYÜKŞEHİR HANGİ HABERİ YALANLADI?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Sosyal medya platformlarında 9 Şubat Cumartesi günü Trabzon’da su kesintisine gidileceğine dair iddiaları yalanlayarak; TİSKİ Genel Müdürlüğünün 9 Şubat Cumartesi gününe ilişkin böyle bir programı olmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada; “9 Şubat Cumartesi gününe ilişkin su kesintisi programı bulunmamaktadır. Halkımızın TİSKİ Genel Müdürlüğüne ait olmayan, kamuoyunda bilgi kirliliği oluşturan bu tür iddialara itibar etmemeleri hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadeleri yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.