SİYASETTE KAZAN KAYNIYOR

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETERLİĞİ KONUŞULUYOR...

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, mevcut başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun üst düzey kadrosuyla çalışmayacağını önceden ilan etti. Üst düzey kadro denilince akla ilk gelen makam genel sekreterlik... Başkan Gümrükçüoğlu zaten genel sekretersiz çalıştı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Trabzon’a genel sekreter olarak gönderilen Davut Çakır gibi bir ismi kabullenmedi. Bize göre bunun nedeni Çakır’ın bilgi ve birikiminin üst düzeyde olmasıydı. Yanlışlara karşı çıkacak olmasıydı. Hepsinden önemlisi Başkan Gümrükçüoğlu yetkileri hep tek elde toplayarak yönetmeyi benimsedi. Hal böyle olunca da Çakır’ı istemedi. Hâlbuki Davut Çakır’ı bugün Malatya, Erzurum ve iki büyükşehir daha genel sekreter olarak istiyor. Davut Çakır’ın adı bugün TOKİ Başkanlığı için geçiyor. Söylemek istediğimize gelelim...

Seçilmesine kesin gözüyle bakılan Sayın Murat Zorluoğlu, Davut Çakır’ı göndermemeli. Kendisiyle konuşup kalmasını sağlamalı. Trabzon’un Davut Çakır’a ihtiyacı var. 5 yıldır bu kentin ekmeğini yiyen ve kentin bütün sorunlarını özümseyen Davut Çakır’ın da bu şehre borcu var. Gümrükçüoğlu kendisiyle çalışmadı diye küsüp gitmemeli. Sayın Zorluoğlu’nun genel sekreterliğe getireceği isim Cumhurbaşkanı’ndan onay alamayabilir ayrıca Trabzon’u çok tanımayan biri Büyükşehir’de büyük zafiyetlere yol açabilir. Biz sadece hatırlatmak istedik.

***

AKYÜZ, TRABZONLUNUN NEYE DUR DEMESİNİ İSTEDİ?

PFDK ve TFF protestosuna katılan CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Salih Akyüz, Trabzonspor’un gerçek adaleti istediğini söyledi. Akyüz “Adaletsiz bir süreç var. Siyasetin spora bu kadar girmesinin sonuçlarını ülke olarak görüyoruz. Trabzonlu yanlış yapıldığı zaman ‘Dur’ demeli. Trabzonspor gerçek adaleti istemek zorunda” dedi. Adaletsizliklerin hep Anadolu takımlarına yapıldığına dikkat çeken Akyüz “Trabzonspor gerçek adaleti istemek zorunda. Trabzonlu yanlış yapıldığı zaman ‘Dur’ demeli. Bizim ağzımıza bir parmak bal çalarak bizim gönlümüzü almak isteyip, başka takımlara haksızlık edenlere de Trabzonspor ‘hayır’ demeli” ifadelerine yer verdi.

***

SAADET PARTİSİ 31 MART SEÇİMLERİNE REÇETE YAZDI       

31 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça partilerin adaylarıyla birlikte propaganda biçimleri de ön plana çıkıyor. En göze çarpanı ise Trabzon Saadet Partisi Ortahisar Başkan Adayı Ensar Bozali’nin halka reçete dağıtması oldu. Cepsiz ceket ile yola çıkan parti adayları şimdi de doktor olup reçete yazdı. Başkan Adayı Ensar Bozali, dürüst belediyecilik anlayışı ile yola çıktıklarını belirtti. Halkın bir doktora ihtiyacı olduğu söyleyen Başkan Adayı Bozali, reçetede hastanın adı kısmına İsmini verirse, iş bulamaz; doğum tarihine, doğduğuna pişman; teşhisine, huzur eksikliği; ilaçlar kısmına ise cepsiz ceket aç karına 3 öğün, dürüst başkan ve dürüst yönetim sürekli olarak alınması gerekir şeklinde temsili reçete yazdı. Başkan Adayı Bozali’nin yazdığı reçete halk tarafından yoğun ilgi gördü. Seçim çalışmalarına yenilik yaparak ara vermeden devam eden Saadet Partililer, reçetenin yanında seçim prensiplerini yazan broşür de dağıttı.

***

BEKAR, KİMLERE TEŞEKKÜR ETTİ?

Ortahisar Ziraat Odası 1.Olağan Kongresini dün gerçekleştirdi. Mevcut başkan Mustafa Bekar, tek liste ile girdiği kongrede güven tazeleyerek yeniden Ortahisar Ziraat Odası Başkanlığına seçildi. Toplantıya katılan herkese teşekkür eden Başkan Bekar, muhalefet partisi milletvekillerinin adlarını özellikle zikretmesi gözlerden kaçmadı. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e katılımı için teşekkür eden Başkan Bekar “Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekilimiz Ahmet Kaya Beyi bizzat kendim aradım. Yoğun programı nedeniyle katılamadıklarını ifade ettiler. Aynı şekilde İYİ Parti Trabzon Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Örs Beyefendiyi telefonla arayarak davet ettim. Kendiside aynı gerekçeyle katılamayacaklarını ifade etti. Keza AK Parti milletvekillerimizde öyle” ifadelerine yer verdi.

***

AHMET UĞUR ZİHNİ HASTANELERİ NEDEN DOLAŞIYOR?

AK Parti Trabzon İl Yönetim Kurulunda görev alan isimlerin sorumlu oldukları bir sektör ya da alan var. İl Başkanı Haydar Revi tarafından tevdi edilen bu alanlarda görevli il yöneticileri zaman zaman sorunlara müdahale etmekle görevli.

İl Başkan Yardımcılarından Ahmet Uğur Zihni de sağlık yatırımlarından ve hizmetlerinden sorumlu. Zihni, fırsat buldukça hastaneleri ve sağlık kurumlarını sessiz sedasız bir şekilde denetliyor. Zihni, fırsat buldukça da gece geç saatlerde acil servislere giderek doktorların ve diğer çalışanların hastalar karşı tutumlarını izliyor. Aksaklık gördüğünde ise ilgili kurumun yetkililerine aktarıyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.