SİYASETTE KAZAN KAYNIYOR

KTÜ’NÜN 64’ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ TÖRENİNDEN YANSIYANLAR

Dün KTÜ’nün 64. kuruluş yıl dönümü törenine katıldık. Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal YÖK tarafından Erzurum’da görevlendirildiği için toplantıya katılamadı. Toplantıya Milletvekillerinden yalnızca Salih Cora iştirak etti. Genel anlamda yoğun ilginin gözlendiği 64. Yıl dönümü toplantısının sonunda hemen her alanda ödül, plaket ve belgeler verildi.

KTÜ’nün 2018 yılı ödülleri dağıtılırken ödül verilen isimlerin hangi alandaki başarılarından ötürü ödüllendirildikleri birkaç cümleyle izah edilebilirdi. Mesela 2018 yılı akademik ödülü Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık’a verildi. Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında verilen bu ödülün sebebi birkaç cümleyle açıklanabilirdi. Yine aynı şekilde genç bilim ve sanat insanı ödülü verilen 4 akademisyen vardı. Bunlara bu ödülleri neden verildi? İdari personel Hasan Şakir Akgöz ile KTÜ öğrencileri Ebru Kalkan ve İsmail Ergün öğrenci ödülüne layık görüldü. Ne yaptılar da bu ödüllere layık görüldüler. Biz göre esas ilgi çekecek ve belki örneklenecek noktalar bunlardı.

***

KTÜ’NÜN KURULUŞ ETKİNLİĞİNDE ESKİ REKTÖR ÖZEN’İN TAVRI

KTÜ’nün 64. kuruluş yıldönümü etkinliğine eski rektörlerden Prof. Dr. İbrahim Özen de katıldı. Özen’in, eski bir rektör olarak salona gelip ön sıralarda kendine yer aramak yerine üçüncü sırada bir yere oturması dikkat çekti. Bu bir tevazu meselesiydi. Prof. Dr. Bocutoğlu eski rektörün üçüncü sırada bir koltuğa oturmasını kabullenmedi ve yanına giderek ısrar sonrası ön sırada bir koltuğa oturuverdi.

Olmadan oldum zannedenlerin ve koltuk meraklılarının bana ilk sıralarda yer ayrılmadı mı diye kavgayı bile göze aldığı bir ortamda bir eski rektörün bu mütevazı yaklaşımı gözden kaçmadı.

***

KTÜ’NÜN KURULUŞU VE TARAKÇIOĞLU’NUN MUHTEŞEM MÜCADELESİ

64. Kuruluş yıl dönümü etkinliklerinden önemli bir ayrıntı da eski rektör yardımcısı Selahattin Köse'nin KTÜ’nün kuruluşuna ilişkin bir kitap hazırlamasıydı. Kitabın bir bölümünü sunum halinde anlattı. Gerçekten merhum Trabzon Milletvekili Mustafa Reşit Tarakçıoğlu büyük bir mücadele vermiş. Türkiye’nin 4. sırasında kurulması kararlaştırılan KTÜ, ancak 8-10 yıl sonra hayata geçirilmiş. Zira Trabzon’da böyle bir altyapı yokmuş. Sayın Köse’yi izledikten sonra şu kanaate vardık. KTÜ şayet 1955’lere kurulup 64’lerde eğitim öğretime başlamasaydı kurulumu belki de 1980’lere kadar gecikebilirdi. Bu ayrıntı merhum Tarakçıoğlu’nun KTÜ’yü kurarak Trabzon’a ve bölgeye ne denli bir katkı sağladığını göstermesi bakımından önemli.

***

GÜZİDE UZUN VE CHP’Lİ İL BAŞKANLARI NİÇİN İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELİYOR?

Türkiye genelindeki CHP İl Başkanları, İBB Başkan adayları Ekrem İmamoğlu’na destek olmak için İstanbul’da gerçekleşecek toplantıda buluşuyor. İstanbul’da gerçekleşecek toplantıda il başkanlarının kendi illerinde nasıl örgütleneceklerini konuşulacak. CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun da Genel Merkezin talimatıyla İstanbul’da yapılacak olan İl Başkanları toplantısına katılmak için bu akşam İstanbul’a gidiyor. İstanbul’da gerçekleşecek il başkanları toplantısı ile ilgili gazetemize bazı değerlendirmelerde bulunan Başkan Uzun “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde il teşkilatlarının nasıl örgütleneceği, alacağımız görevler konuşulacak. Ekrem İmamoğlu’nun kendi vatanı, doğduğu topraklar Trabzon, o yüzden kendimizde büyük bir sorumluluk hissediyoruz. Bu nedenle seve seve, koşarak gidiyoruz” açıklamalarına yer verdi.

***

VATANDAŞ BÜYÜKŞEHİR’DE İFTARLAR ÜZERİNDEN NEDEN TEPKİ GÖSTERDİ?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Sosyal Medyayı iyi kullanmasıyla bilinen bir gerçek. Ancak vatandaşlar Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Twitter adresinin attığı tweetlere tepki gösteriyor. Ramazan ayı nedeniyle Trabzon’un farklı ilçelerinde iftar organizasyonları düzenleyen Büyükşehir hesabının yalnızca iftarlarla ilgili tweet atması vatandaşın eleştirisine neden oluyor. Vatandaşlar belediyeye “Siz belediye misiniz iftar çadırı mısınız? Koskoca Trabzon Büyükşehir Belediyesi sadece iftar çadırı için mi tweet atıyor?” eleştirisinde bulunurken, Trabzon’da başka gelişmenin olup olmadığı sorusunu, “Trabzon’da başka bir gelişme olmuyor mu? Bir çalışma vs yok mu? Sayfa baştan aşağı sadece iftar çadırı tweeti dolu.” sorusuyla soruyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105