SİYASETTE KAZAN KAYNIYOR

ALİ TÜREN ÖZTÜRK İDDİASI

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde AK Parti’nin adayı Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Osman Nuri Ekim oldu. Ancak sular durulmadı. Aday adaylarından başta Eski İlçe Başkanı Emre Akgün olmak üzere çoğu aday adayı Ekim ismine başarı dilerken bazı aday adayları ise henüz kabullenemedi. Cumhur İttifakı gereği MHP Akçaabat’ta aday çıkarmayacak. Gözler CHP-İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakına çevrildi. Bu ittifak Akçaabat’ı İYİ Parti’ye vermiş olmasına rağmen Ali Türen Öztürk ismi gündemde.Öne çıkan isimler Ali Türen Öztürk, Mustafa Bak ve Osman Akbulut oldu. İttifak görüşmelerini sürdüren her iki partinin adayları bu üç isimden birinde karar kılacak. Ancak önce Akçaabat’ta hangi partinin aday göstereceği konuşulacak. Dün bizi arayan Eski Mersin Belediye Başkanı Hamza Özlü, Ali Türen Öztürk’ün en şanslı isim olduğunu iddia etti. Özlü, “Ali Türen Öztürk büyük ihtimalle aday olacak. Seçimi kazanma şansı da bize göre hayli yüksek. Biz de kendisini destekliyoruz.” dedi.

ÇARŞIBAŞI’NDA KAZAN KAYNIYOR

Çarşıbaşı’nda Cumhur İttifakı’nın adayı olarak MHP adayı Mümin Nuhoğlu’nda karar kılınması ilçede tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı MHP’liler adayın belirlenme şekli nedeniyle MHP Trabzon İl Yönetimine tepki gösterirken aday adaylarından Halil Kul pazartesi bir açıklama yaparak tavrını ortaya koyacak.MHP’de durum böyle iken AK Partinin aday adaylarının nasıl bir karar vereceği ise merakla bekleniyor. Özellikle başka partilerin de teklif götüreceği isimlerden biri olan Kamuran Çalış sosyal medyadan yayınladığı mesajlarla partisinin kararına tepkisini gizlemiyor. Çalış, “1954 Belde Belediyesi, 1991 ilçe belediyesi. Tam tamına 65 yıl sonra da olsa istedik ki ismi önemli değil Çarşıbaşı’mıza İlk defa bir Mühendis eli değsin. Aslında Kötü bir amacımız yoktu. Çarpık yapılaşma olmasın, sahilimizde yaşam alanları olsun, saygı sevgi hoşgörü ortamı oluşsun. Birlik beraberlik içerisinde mutlu huzurlu yaşayalım istedik. Bunlar gibi her insanın görmek isteyeceği ve her şehirde olması gereken şeyleri olsun istedik. O nedenle 61 gündür maddi ve manevi olarak sahadaydık. Sıkılmadık el girilmedik gönül bırakmadık. Oysa Bize diyebilirdiniz ki boşuna uğraşmayın zaman ve emek harcamayın. Olmadı hiç doğru olmadı. Üzdünüz bizi ve bizi sevenleri. Yine de canınız sağ olsun. Kalın sağlıcakla.” ifadelerini kullandı.

GÜNGÖR SARAL HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

AK Parti ile MHP arasındaki Cumhur İttifakının üzdüğü isimlerden biri de MHP’den Of Belediye Başkanlığına talip olan Güngör Saral oldu. Of’ta çok ciddi bir çalışma yürüten Saral, yaptığı bir açıklamayla bundan sonraki yol haritasıyla ilgili kararsız olduğunu ortaya koydu. Eğitimce işadamı Saral, şunları söyledi: “Siz değerli gönüldaşlarımın ısrarı ile Of’umuza Belediye Başkanı olarak hizmet etmeye talip oldum. Projelerimiz ve yaptığımız çalışmalar halkımız nezdinde takdir gördü ki, Of ta yapılan 3 ankette de şahsım 1.sırada çıkmıştır. Gelinen bu süreçte, Sayın Cumhurbaşkanımızın Of Belediye Başkanlığı için ittifak adayı olarak mevcut Belediye Başkanını ilan etmesi neticesinde, MHP Yönetiminin isteği ile MHP Of Belediye Başkanlığı adaylığından geri çekilmek zorunda bırakıldım. Bundan sonraki süreçte Of’umuza hizmet için ne yapmamız gerektiğini yine siz değerli gönüldaşlarımla istişare ederek karar vereceğiz. Of’umuzun güzelleştirilmesi çalışmalarımızda bizlere destek veren aileme, arkadaşlarıma, eğitim camiamıza, 68 mahalledeki vatandaşlarımıza ve özetle sessiz çoğunluğa ve basınımıza özellikle teşekkür ediyorum. Hakkımızda hayırlısını diliyorum. Hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyor, Allah'a emanet ediyorum.”

ESKİ İMO BAŞKANI YAYLALI’BEŞTEPE’DE SUNUM YAPTI

Eski Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı Mustafa Yaylalı, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde sunum yaptı. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu ve Türkiye Belediyeler Birliği'nce düzenlenen ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyum Ankara’da yapıldı. Açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı sempozyumda Mustafa Yaylalı da ‘Şehir Planlaması ve İmar Disiplini’ oturumunda ‘Yerel Yönetimlerde Tüm Unsurlarıyla Kentsel Dönüşüm’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Yaylalı, “Yerel yönetimlerimize ve insanımıza faydası olmasını diliyor, sempozyumda emeği geçen Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyelerimize, Türkiye Belediyeler Birliği'ne ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105