SİYASETTE NELER OLUYOR

KEİPA TOPLANTISI İÇİN BATUM’A KİMLER GİTTİ?

KEİPA Hukuki ve Siyasi İşler Toplantısı Batum’da yapılıyor. Toplantıya Rusya, Azerbaycan, Türkiye, Gürcistan, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan, Ukrayna ve Ermenistan milletvekilleri katılıyor.

AK Parti Giresun Milletvekili ve KEİPA Türkiye Delegasyonu Başkanı Cemal Öztürk beraberinde diğer milletvekilleri ile dün Trabzon üzerinden Batum’a geçtiler. Toplantının hukuk boyutu da olduğundan Kamu Denetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç da katıldı. Aynı saatlerde Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da Trabzon’daydı. Enginyurt’un Trabzon’a neden geldiğini merak edip araştırdık. Meğer Enginyurt da KEİPA Delegesi olarak aynı heyetle Batum’a gidiyordu. Heyet yarın görüşmelere başlayarak aynı akşam dönecek.

***

İPEKYOLU ÜNİVERSİTESİ İÇİN YENİ HAMLE

Milletvekili Salih Cora, İpekyolu Üniversitesi ile ilgili yeni bir sürece destek açıklaması yaptı. 2005 yıllarında kurulan ve Trabzon’da üniversite kurmak iddiası ile yola çıkan ilk vakıf olan İpekyolu Üniversitesi Vakfı tam bir hayal kırıklığı yarattı. Trabzon’un en zengin işadamlarını mütevellisine alan ve uzun süre paralar toplayan vakfın ne yaptığı belli değildi. Üzerine çöreklendiği Akyazı’daki 150 dönümü aşkın alanı süresi geçmesine rağmen iade de etmedi. Şimdi Milletvekili Salih Cora vakfın yeniden yapılanması için harekete geçmiş. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile de görüşmüşler. Bakalım yeni mütevelli heyet nasıl şekillenecek? İnşallah ‘Yeniden yapılanıyoruz’ denilerek Akyazı’daki o muhteşem arazi bir 15 yıl daha atıl bekletilmez.

***

SLOGAN SAVAŞI

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, Cumhur İttifakının 31 Mart seçimlerinde kullandığı “Gönül belediyeciliği” sloganı yerine İstanbul seçimlerinde Millet İttifakının kullandığı “Her şey güzel olacak” sloganına atıfta bulunan “Daha güzel olacak” sloganını eleştirdi. Azmi Kuvvetli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a İstanbul’da bir vatandaşın İmamoğlu’nun sloganı “Her şey güzel olacak” sloganını söylemesine verdiği sözden hareketle ortaya çıkan “Daha güzel olacak” sloganını eleştirerek, “Gönül belediyeciliği" sloganı yerine niye İmamoğlu’nun sloganını değiştirerek "Daha güzel olacak" şekli ile kullanmaya başladınız? Her şey sizin elinizde iken başkaları nasıl hırsızlık yaptı? Kaldı ki Çalma konusunda sizin elinize kim su dökebilir ki?” dedi.

***

ÖMER HAKAN USTA, DOLMUŞLARDAKİ SON DURUMU PAYLAŞTI!

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, yeni tip dolmuşlar ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek Trabzon vizyonuna yakışır şekilde çalışma yaptıklarını ifade etti. Trabzon vizyonuna yakışır şekilde bir çalışma yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte bununla ilgili gerekli kriterleri değerlendireceğiz. Arabanın markası konusunda henüz netleşen bir durum söz konusu değil. Aracın kriterleri bizim için çok önemli. Araç firmaları şehrimize gelerek araçlarını bizlere gösteriyorlar. En iyi aracı seçerek vatandaşlarımıza hizmeti devam ettireceğiz.” dedi.

***

TARİHİ DAMALTI DERNEĞİ, BAŞKAN ZORLUOĞLU’YLA İSTİŞARE ETTİ

Tarihi Damaltı Derneği, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’yla Kadınlar Pazarının taşınacağı yeni yeri istişare etti. Tarihi Damaltı Derneği yönetimi, Belediye Başkanı Zorluoğlu’na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Yunus Akın ve dernek yöneticileri, Kadınlar Pazarı'nın yenilenmesi sürecinde, pazarcı esnafın geçici olarak hizmet vereceği yerleri istişare ettikleri Başkan Zorluoğlu’na, konuyla ilgili yaklaşımından dolayı teşekkürlerini sunarak yeni görevi dolayısıyla başarı diledi. Tarihi Damaltı Derneği yönetimine nazik ziyaretleri için teşekkürlerini bildiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Tebrikleriniz, Trabzonspor'umuza Desteğe Dönüşsün" kampanyasına destek olarak kulübe bağışta bulunan Dernek Başkanı Yunus Akın’a özellikle teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.