SPOR ÜZERİNDEN İSTİFALAR YORUMLANAMAZ

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamalarını partiden istifa edenler üzerinden yorumlanıyor olmasını şık bulmadığını ifade etti.

SİYASETTE SERMAYESİ BİTENLER SPORLA FAZLA İLGİLENİYOR

Futbolun siyasete karıştığını herkesin kendi işini yapması gerektiğini söyleyen Çakıroğlu, “Neresinden bakıldığıyla alakalı. Söylediğimiz kötü bir şey yok. Fenerbahçe de bizim, Trabzonspor da, Galatasaray da… Onların olmayınca Trabzonspor’un marka değeri olmaz. Birbirleriyle mücadele halindeler. Spora siyaset müdahale ediyor mu, soruyorsanız. Evet, ediyor. Federasyon başkanlarının seçimine de müdahaleler oldu. Oluyor bunlar. Peki, olmalı mı? Olmamalı. Siyasette sermayesi bitenler sporla fazla ilgileniyorlar. Bunu Meral Hanım için söylemiyorum. Özellikle altını çiziyorum. Siyaset yapanlar Trabzonspor üzerinden çok fazla cümle kuruyor. Canımız her istediğinde onların alanına siyasetçiler olarak girmememiz lazım.” diye konuştu.

BİZİ BALIK HAFIZALI MI DÜŞÜNÜYORLAR

Trabzonspor’un hakkının teslim edilmediği noktasında iktidarı suçlayan Çakıroğlu, “İstifa tek taraflıdır. Görülen lüzum üzerine yapılır. Bu demokratik reflekstir. Hiç kimsenin siyasi partiyle Katolik nikâhı yoktur. İYİ Parti’deki istifa Cumhuriyet tarihinde kurulmuş partiler içerisinde ilk kez yaşanmış bir şey değil. Trabzonlular olarak Trabzonspor üzerinden bugüne kadar bu şehre yapılan o kadar büyük eksiklikler var ki, bunların hiç birisine tepki koyamamış bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız. 2011’deki kupanın kim/kimler tarafından kime verildiği, şikenin Avrupa’da belgelendiği ama gereğinin Türkiye’de yapılmadığı, Fenerbahçe’nin Avrupa kupalarından men edildiği halde Trabzonspor’un helal kupasının hala Fenerbahçe’nin müzesinde olduğunu iktidarın il başkanı bilmiyor mu? Karar alınmıştı belediye meclisinde Trabzon’da şike anıtı yapacaktık, nerede o şike anıtı? Bizi balık hafızalı mı düşünüyorlar. Meral Hanım çok doğru bir şey söyledi. Bu sadece Trabzonspor için değil, biz inanmış Türk milleti olarak kimsenin hakkında gözü olmayan bir milletiz. X spor ipi göğüslemeyi hak etmişse biz bu hakkı teslim eden toplumuz. Buna müdahale olmasın sözü yanlış anlaşılmalara sebep olacak bir şey değil ki. Trabzonspor’un hakkı yenmiş midir? Evet, bal gibi yenmiştir. Bu noktada hakkın teslimi için kim ne yapmıştır? Kocaman bir hiç...” şeklinde açıkladı.

ŞIK DEĞİL…

İYİ Parti’de yaşanan istifaların spor üzerinden yorumlanmasının şık olmadığını ifade eden Çakıroğlu, “Spor üzerinden bir partinin istifalarının yorumlanıyor olması şık değil. AK Parti’den istifa edenler için böyle cümle kurmadık. Bunun üzerinden hiçbir parti eleştirilemez.” dedi.

BAŞARISI YA DA BAŞARISIZLIĞI KİMSEYE MAL EDİLEMEZ

Çakıroğlu Trabzonspor’un şampiyonluğunun kimseye mal edilmeyeceğini açıklayarak, “Trabzonspor şampiyon olursa ‘Berat Bey şampiyon yaptı’ anlayışı doğru olmadığı gibi şampiyon olmazsa ‘filanca kişi yüzünden şampiyon olamadı’ anlayışı yanlıştır. Kimseye mal edilmemesi gerekir.” diye ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.