TAŞKIN MÜZESİ İHALEYE MASASINDA

Türkiye’ye ve dünyaya taşkının oluşumunu görsel olarak ortaya koyan aktivasyon alanları, simulasyonlar, deneysel setler, yenilikçi taşkın kontrol tesislerinin tanıtılacağı bölümlerin olacağı dünyanın ilk Taşkın Müzesi ihaleye çıkıyor. Trabzon’un Araklı ilçesinde meydana gelen ve 8 kişinin öldüğü, 2 kişinin ise halen kayıp olduğu sel ve taşkının ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Trabzon ziyaretinde açıkladığı müze DSİ 22.Bölge Müdürlüğü içindeki bir binanın 600 m2 bölümünde yapılacak. Taşkın Müzesinin ihalesi 22 Ekim 2019 Salı günü saat 10.00’da DSİ 22.Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilecek.

BAKAN PAKDEMİRLİ PROJEYİ NASIL TANIMLAMIŞTI?

Trabzon DSİ 22. Bölge Müdürlüğünde yapılacak müzeden 7'den 70'e herkesin faydalanabileceğini ifade eden Bakan Bekir Pakdemirli, "Müzede, 'taşkına sebebiyet vermemek', 'taşkından korunmak' ve 'taşkın anındaki davranışlar' ile ilgili aktivasyon alanları, simülasyonlar, deneysel setler ile dünya genelinde son yıllarda uygulanmaya başlanan yenilikçi taşkın kontrol tesislerinin tanıtılacağı bölümler gibi pek çok farklı bölüm yer alacak." değerlendirmesinde bulunmuştu.

MÜZEDE NELER OLACAK

Taşkın Müzesi'nde, geçirgen bent hidrolik modeli, yenilikçi ve klasik taşkın/rusubat kontrol tesis tipleri, interaktif nehir ve şehir taşkını modeli, heyelan-taşkın etkileşim modeli, 1929 yılı Of heyelan/taşkın maketi, bilgilendirme sinema salonu, acil müdahale timi odası, sanal gerçeklik taşkın odası, taşkın teknik bilgilendirme bölümü, tarihi taşkınlar bölümü, taşkında davranış bölümü ve erken uyarı simülatörü yer alacak.  Müzede ayrıca dokunmatik harita ile ziyaretçiler evlerinin taşkın tehdidinde olup olmadığına bakabilecek.

Anahtar Kelimeler:
AraklıTarımDSİMüze
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105