Tekrar parayı hatırlattı

CHP Trabzon il örgütünde geçtiğimiz yıl yaşanan “bağış krizi” ile bir takım belgeleri ortaya çıkaran ve CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun tarafından iftira ve hakarete uğradığı gerekçesiyle mahkemeye verilen CHP Eski Parti üyesi Ahmet Ortahisar Sürmene Asliye Ceza Mahkemesince görülen davada beraat etti.  Beraat eden Ortahisar kararı şu şekilde duyurdu: “Güzide Uzun mahkeme hakkımda beraat kararı verdi. Sende artık partinin parasını ne yaptığının hesabını ver” dedi.

CHP’DE BAĞIŞ  KRİZİ YAŞANMIŞTI

Geçen yıl CHP Trabzon İl Başkanlığı ile bazı ilçe teşkilatları arasında yaşanan parti içi tartışmalar dikkat çekici belgelerin de ortaya çıkmasına neden olmuştu. 26 Aralık 2015 tarihli il kongresi sonrası dönemin il başkanı Güzide Uzun ve yeni seçilen il başkanı Turgay Güngör arasında düzenlenen ‘Kasa Tespit Tutanağı’na göre kasada 197 bin lira görünürken fiiliyatta ise 4,10 lira olduğu kaydedilmişti.

KASA TESPİT  TUTUNAĞINI PAYLAŞTI

“Kasa tespit tutanağına” ulaşan ve bu belgeleri paylaşan CHP Eski Parti üyesi Ortahisar ise partinin 150 bin TL’sinin nereye harcandığını sorması ve iddialarını sürdürmesi üzerine İl Başkanı Uzun tarafından hakarete uğradığı gerekçesiyle mahkemeye verilmişti. Sürmene Asliye Ceza Mahkemesince görülen dava 7 Mayıs 2019’da sonuçlandı. Mahkeme Ortahisar hakkında beraat kararı verdi.

BAĞIŞ MAKBUZU DA  MAHKEMEYE YANSIDI

Bir başka çarpıcı iddia ise partiye yapılan 50 bin liralık bağışa 5 bin liralık makbuz düzenlendiği yönündeydi. Mahkemeye yansıyan tutanaklarda bu iddia ile ilgili Ortahisar’ın bazı ifadeleri dikkat çekti. “Aslında bu davanın sanığı ben olmamalıyım. Ben partinin parasının nerede harcandığını soran kişiyim. Partinin parasını harcayan kişi Güzide Uzun'dur. Bu davada sanık olması gereken kişide Güzide Uzun olmalıdır. Ali Türen Öztürk'ün partiye verdiği 50 bin TL nerede?” sorusunun cevabını istedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.