TRABZON'DA NELER OLUYOR

AKYÜZ, HANGİ KONUDA ÖNCÜLÜK EDECEKLERİNİ SÖYLEDİ?

Seçildiği takdirde trafik sorunu her platformda çözeceğini dile getiren CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar Salih Akyüz, trafik ve ulaşım konusunda hiç vakit kaybetmeden tüm şehrin bileşenleriyle ve ortak akılla çözüme yönelik adımların atılmasına öncü olacaklarını kaydetti.  Raylı sistemin bir an önce yatırım planına alınarak uygulamaya konulması gerektiğini belirten Akyüz, “Yıllardır vaat edilen ve hala vaatlerde olan hafif raylı sistem projesinin yapılmasına biz öncülük edeceğiz. Mesela Samsun 5 yılda onlarca kilometre raylı sistem yaptı. Biz ise yerimizde saydık. Trabzon’a 30 milyar TL kaynak aktarılmasına rağmen bu şehri yönetenlerin nedense bu kadar önemli bir ulaşım aracı olan raylı sistem akıllarına gelmedi. İcraat için Sayın Cumhurbaşkanımızın mı Trabzon için proje üretmesini bekliyorlar” diye konuştu.

***

AK PARTİ KADIN KOLLARININ EV ZİYARETLERİ NASIL GİDİYOR?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nun Yeşiltepe’de ki ev ziyaretlerine bir süre eşlik ettik. Programın organizatörü ve öncüsü İl Kadın Kolları başkanı Meryem Sürmen’di. Başarılı bir ekip çalışması yürüten neredeyse şehirde çalınmadık kapı bırakmamış. Birlikte çalıştığı arkadaşlarından biri ev ziyaretlerinin notlarını tutuyor. Not tutma işi karşılaştıkları tabloyla ilgili. Yani kaç kapı çaldılar? Tahmini olumlu tahmini olumsuz yaklaşanlar ya da agresif davrananlar. Ancak genellikle olumlu yaklaşımlarla karşılaşmışlar.

Siyasetçi kadının işi erkekten daha zor. Mutfağın yangın yerine dönüştüğü bir ortamda evin kadınına iktidar partisi temsilci olduğunu söylemek kolay iş değil. Tepkiye de hazırlıklı olmak gerek. AK Parti kadın kollarını bu anlayışta bulduk.

***

ODA BAŞKANLARI KORKMAZ’I KINADI. KORKMAZ NE YAZDI?

Hikmet Nuri Aydın’ın Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehit düştüğü helikopteri kastederek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için yazdığı “Keşke sende o helikopterde olsaydın. Keşke...” ifadelerine önce AK Parti Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Salih Cora tepki verdi. Ardından İl Başkanı ve diğer parti yetkilileri... AK Partideki bu infiali günebakış olarak “Bu nasıl nefret?” başlığı ile manşete taşıdık. Bize göre Türkiye’nin gelmiş geçmiş en başarılı içişleri bakanı... PKK’nın ve terör örgütlerinin korkulu rüyası bir adamın ölümünü istemek hakikaten manşetlik haberdir. Ancak bu kez nefretin odağına bizi oturttular. Çok sayıda tepki gösteren oldu. Bunlardan biri de Kasaplar Odası Başkanı ve TESOB Yönetim Kurulu Üyesi Temel Korkmaz’dı. Temel Korkmaz manşet haberimize ve Nuri Aydın’ı eleştirenlere şunları yazdı...

 “Hikmet Nuri Aydın’a tepki koyan sözde demokratlar... Bu millete öküz diyene niye bir şey demiyorsunuz?.. Yoksa öküz olmak hoşunuza m gitti?.. Ya da Ensar vakfındaki tecavüzcüleri koruma içgüdüsü gibi ‘bir kereden bir şey olmaz’ diye mi düşünüyorsunuz” mesajlarını yazdı. Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, Demirciler Odası Başkanı Aslan Enez ve Trabzon Pazarcılar Odası Başkanı Gökmen Emirzeoğlu Korkmaz’ın ismini de vererek Nuri Aydın’nı destekleyen  bu mesajları kınadı ve suçladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105