Trabzon onu sevdi, o Trabzon'u

Trabzon’un Sivil Toplum Örgütleri ile İş dünyası Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç ile ilgili açıklamalar da bulundu.

TOPLUMUN HER KESİMİYLE İLETİŞİM KURABİLEN BİR BAŞKAN 

Erol Tuna - (İş Adamı) Ahmet Bey geçmiş dönemde belediye başkanı seçildiğinde öncelikle kentin sorunlarını öğrenip belli bir zaman içerisinde çözmeye çalışan, toplum, sivil toplum örgütleri, iş insanları ile çok iyi iletişim sağlayan bir belediye başkanımız. Zaten kendisinin de bu yeni seçim döneminde en büyük avantajı olarak bu farklılığı ön plana çıkıyor. Ahmet Bey’den bu dönem beklentimiz, eğer kendisi seçilirse şehrimizin modernleşmesi için alınacak olan önlemleri bir an önce belirlemesini ve hayata geçirmesini arzu ediyoruz. Kentte yaşayan bir birey, bir aile olarak kent yaşamının ve ayrıca turizm işiyle ilgilenmemizden dolayı turizmin çözümlenmesi şehrimizin geleceği için acil önem arz etmektedir. Trabzon’un turizm, sağlık ve spor şehri olarak anılmasında katkılarını bekliyoruz. Kendisine seçimlerde başarılar diliyorum.

KAMUOYU YOKLAMALAR HEP AHMET METİN DEDİ

 Süleyman Latif Yunusoğlu -  (Eski MHP Trabzon Milletvekili) Ahmet Metin Genç’i daha evvel siyasî hayatından da tanıyoruz. İnsanlarla diyalogları iyi olan, samimiyet kuran, insanlara saygı ve sevgi hususunda eksikliği olmayan ve kamuoyunda da böyle sempati ile görülen bir isimdir. Bu özelliklerinden dolayı zaten geçen dönemden Ortahisar Belediye Başkanlığına seçildi. Şimdi tekrar Cumhur İttifakı kapsamında Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak kamuoyunun önüne çıkmıştır. Yapmış olduğu belediyecilik, insanlarla ve kurumlarla kurmuş olduğu iyi diyaloglar münasebetiyle tekrar aday gösterilmiştir. Ben kendisine başarılar diliyorum. İnşallah tekrar Ortahisar Belediye Başkanı olarak bir dönem daha hizmet verecektir. Yaptığımız kamuoyu yoklamalarında da halkımız kendisini görmek istiyor, o sonucu alıyoruz. İnşallah bölgemiz için de hayırlı sonuçlanır. Kent sorunlarına yaklaşımı konusunda ise sorunlarla kendi yetki alanları içerisinde iyi şeyler yapma gayreti içerisinde oldu. Ama bu önümüzdeki dönemde daha da güçlü olarak daha iyisini yapabilecek konumda olabileceğini düşünüyorum.

AKSİYONER BİR BAŞKAN VE ŞİMDİ USTALIK DÖNEMİ 

Niyazi Sürmen (Eski Trabzon Belediye Başkanı) Her insan bir değerama Ahmet Metin Genç başka bir değer.. Sosyal ilişkileri kuvvetli ve toplumun iyi ve kötü gününde var. Bir de farklı ayrıcalığı aksiyon adamı bir başkan... Bir defa ilk dönemi acemilik dönemi olduğu hâlde Ekopark, Tünel Akvaryum, belediye başkanlık binası ve değişik projelerle gündeme geldi. Türkiye’de yerel yönetimle genel yönetimi bir olacak ki neticeye ulaşasın. Ahmet Metin Genç’in ilk dönemi kötü değil ama şimdi ustalık dönemi geliyor. Daha verimli hizmet ile Ortahisar’a çok büyük değerler kazandıracağını düşünüyorum. İlk dönem verimli olabilecek projeler üretti. İki sıkıntısı oldu. Birincisi, bazı projeleri Büyükşehir’e onaylatamadı. Ama şimdi Büyükşehir’le de iç içe olunca çok daha farklı şeyler gündeme getireceği kanaati var bende. İkinci sebebi, ilk dönem belediyeyi tanıma dönemidir. Şimdi tanımak bir tarafa, ustalık dönemi geliyor. Daha verimli, çok daha rantabl çalışma olacaktır. Başarılı olacaktır.

ÖZVERİLİ BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ GEÇİRMİŞTİR

Mehmet Kara (Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı) Beş yıllık dönem itibarıyla yeni kurulan Ortahisar ilçemiz gerek kamunun yeniden yapılanması gerekse belediyenin yapılanması açısından zorlu bir süreci geride bırakmıştır. Bu zorlu süreçte yeni kurulan Büyükşehir ve Ortahisar Belediyeleri itibarıyla altyapı çalışmaları bir taraftan yapılandırılırken diğer taraftan da toplumla iletişim hâlinde özverili bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Her ne kadar planlanan projelerin tamamı gerçekleşmemiş gibi gözükse de Trabzon’un ilçelerinden en fazla göç alan ve merkez ilçe hüviyetindeki Ortahisar demografik yapıya cevap verme adına yapılan çalışmaların 5 yıl gibi bir sürede neticelenmesi çok mümkün değildir. Netice itibarıyla 17/25 Aralık operasyonu ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde de ve küresel ekonomik krizin etkileri de bazı projelerin yetişmesine engel teşkil etmiştir. Ahmet Başkan her şeyin yatırım olmadığını, belediyecilikte insana dokunmanın, insanlarla hemhal olmanın, iletişim içinde olmanın, gönüllere girmenin yolunun şeffaf bir anlayıştan geçtiğini göstermiştir. Yeni dönemde daha ayağı yere basan, daha etkin projeler geliştiren, daha tecrübeli ve yetenekli bir ekiple iyi işler yapacağı kanaatindeyim. Kendisine başarılar diliyorum.

BİZE A, B, C, PARTİSİ DEĞİL AHMET METİN GENÇ BELEDİYECİLİĞİ LAZIM 

Tayfun Sezeroğlu (İş Adamı) Bana göre o şartlarda biz daha Büyükşehir’in ne olduğunu bilmiyorken büyükşehir olduk. Bunu ne ilgililer biliyordu ne bizim tüketiciler. Adamların elleri  kolları bağlı. Hem biz mükelleflerin hem onların bağlı. Bana göre o kadar keşmekeşin arasında Ahmet Metin Genç hakikaten başarılı bir belediyecilik sergiledi. Niye? Ben belediyecilerin efendim suyu verdi, kanalı açtığına değil… Bir sempati, bir elektrik istiyorum ondan. Yoksa ben, “Şunu yaptı, bunu yaptı...” değil. Herkes gelip bir şeyler yapıyor. Bana göre Ahmet Metin Genç o konuda hakikaten çok iyi bir sınav verdi. Büyükşehir’den ben o elektriği hiç alamadım. Ki ben 70 senedir bu şehrin içindeyim. Gelen belediye reisiyle, valisiyle diyalogda olmama rağmen o elektriği alamadım. Ama Ahmet Metin Genç, elektriğini hiç kesmedi, mumışığında da olsa yaktı onu! Hiç partili-partisiz ayrımı yapmadı. Ben zaten öyle belediye başkanı istiyorum. AK Parti, CHP, MHP belediyesi istemiyorum. Ben Ahmet Metin Genç belediyesi istiyorum. Herkese güler yüzünü gösterdi. Cenazesiydi, düğünüydü, nikâhtı derken hiç kaçırmamaya dikkat etti. Zaten bu kadar olur. Ailesini bildiğimiz insanlar. Hukukçu... Bundan iyisi can sağlığı… Birkaç proje yaptı ama yine de samimi söylüyorum, çok kısıtlanmış, bağlanmış elleriyle, tırnağıyla bir şeyler yapmaya devam etti. Ama şimdi tahmin ediyorum ki bu şartlar artık olmayacaktır. Zaten vatandaş da bu durumdan çok şikâyetçi. Ortahisar da büyük bir ilçedir. Onun da kendisine göre bir harcama bütçesi olacaktır. Belediye başkanımız da inşallah bize önder olacak, seçildiği takdirde yine bayrağı havada sallayacak.

SÖZÜNÜ YERİNE GETİREN BAŞKAN 

Lütfiye Tüzün Kurban (Hayvanseverler Derneği Başkanı) Siyasî görüş olarak farklı olduğumuz hâlde Ahmet Metin Genç’in biz sivil toplum örgütleriyle çalışmasından çok memnunuz. Hayvanseverler Derneği Başkanı olmam hasebiyle özellikle hayvanlarla ilgili çalışmalarını beğeniyorum. Çünkü sokaktan iki tane kedi sahiplendi. Daha doğrusu dernekte olup da kimsenin almaya cesaret edemediği kediyi sahiplendi. Bunun yanında, sokaktan bir de köpek aldı. Hayvanlara karşı çok ılımlı yaklaşıyor. Beraber çok güzel projeler oluşturduk. Bu sebeple de şikâyet edersem haksızlık etmiş olurum. Bir insan eğer hayvanlara bu kadar değer veriyorsa gerisi çok iyi tahmin edilebilir. Yani bu bir ölçüdür, kıstastır. Bir insanın hayvana verdiği değer çok önemli. Eğer bir insan, hayvanın yaşam hakkına değer veriyorsa diğer konularda da daha hassas olacağına inanıyorum. Ahmet Bey sürekli bizim yanımızda ve bizi destekliyor. Verdiği sözleri yerine getiriyor. Daha önce de belediye başkanları ile de görüştük ki ilk defa bir belediye başkanı  canlı olan her şeye bu kadar sahip çıkıyor.


.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105