TRABZON’A İBB ÖRNEĞİ

Ortahisar Belediye Meclisinin CHP’li Üyesi Oktay Söğüt, TİSKİ ve TRABSU bünyesine 223 personel alımı için yapılan başvuruları değerlendirdi. CHP’li Söğüt, 223 personelin işe alım süreçlerine CHP yönetimindeki İBB’nin yaptığı mülakat tekniğini örnek göstererek Trabzon’da da benzerinin uygulanmasını tavsiye etti.

MÜLAKATLARI ÖRNEK GÖSTERDİ

Ortahisar Belediye Meclisinin CHP’li Üyesi Oktay Söğüt, TİSKİ ve TRABSU bünyesine 223 personel alımı için yapılan başvuruları değerlendirdi. CHP’li İBB’nin yaptığı alımlardaki mülakat tekniğinin bir benzerinin Trabzon’da da uygulamaya koyulması çağrısında bulunan Söğüt, “223 personel alımı için yapılacak mülakatın ne kadar adil, hakkaniyetli ve şeffaf olacağı? Birçok kurumun personel alımlarında, liyakat prensibiyle değil, siyasi bağlantı ve torpille hareket ettiği söylentilerinin ayyuka çıktığı bu dönemde, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin adalet ve şeffaflık konusunda kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapması gerekir. Örnek mi? Geçtiğimiz ay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bünyesinde istihdam edilmek üzere, 420 boş pozisyon için, elektronik ortamda aldığı ön başvurular arasından, şartları uygun 4 bin küsur kişiyle mülakat yaptı. 6 gün süren mülakatların tamamı kamera ile kayıt altına alındı. Ve mülakatlar, dışarıdan görülecek şekilde camekânlı odalarda yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de yapacağı mülakatlarda adil davranacağı, hakkaniyetli olacağı, liyakati öne çıkaracağı ve yapılan mülakatların şeffaf yapılacağını umuyor, aksi takdirde bu vebalin ve sorumluluğun altında kalınacağının altını çiziyorum.” diye konuştu.

ZORLUOĞLU’NA ELEŞTİRİ

CHP’li Oktay Söğüt, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun işçi alımlarıyla ilgili açıklamaları üzerinden eleştirilerde bulundu. Söğüt,  “Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘adil bir alım gerçekleştireceğiz ve hak edenler iş sahibi olacak’ dedi. Aynı Zorluoğlu, birkaç gün önce yaptığı bir başka açıklamada ise, ‘tam sayısını bilmiyorum, 70 - 80 işçi almışızdır, benim onayım olmadan hiçbir personel alınmıyor’ dedi. Kamuoyu adına soruyorum; Başkan Zorluoğlu’nun, alınan işçi sayısını tam olarak bilmemesi garip değil mi? 70 - 80 ne demek, bakkaldan misket mi alıyorsunuz? ‘Şu gün itibariyle alınan işçi sayısı şudur’ diyememek; ya alınan işçi sayısının gizlendiğini, ya da Büyükşehir Belediyesi gibi devasa bir kurumun, küçücük bir bilgiyi becerip paylaşamadığını göstermez mi? Düne kadar bizzat işçi alımlarını kendisinin yaptığını söyleyen Başkan Zorluoğlu, şimdi ne oldu da mülakatla işçi almaya karar verdi? Başkan Zorluoğlu’nun bizzat alımları mı yoksa yapılacak olan mülakat mı adilane ve hakkaniyetlidir?” biçiminde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
OrtahisarİBBTiskiTRABSU
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.