Trabzon’a yakışıyor mu?

CHP’li Söğüt Kahramanmaraş Caddesi’ndeki çöp kirliliğini gündeme taşıdı

Ortahisar Belediye Meclisinin CHP’li Üyesi Oktay Söğüt, Kahramanmaraş Caddesi’nde yer alan, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan çöp konteynerleri üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu eleştirdi. Söğüt, Zorluoğlu’nun Trabzon için ‘Kültür ve sanat şehri’ sözleriyle konteynerlerin örtüşmediğini söyledi.

ZORLUOĞLU’NA ÇÖP ELEŞTİRİSİ

Kahramanmaraş Caddesi’nde yer alan ve görüntü ile çevre kirliliği oluşturan çöplerle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu eleştiren Ortahisar Belediye Meclisinin CHP’li Üyesi Oktay Söğüt, yaşanan durumu utanç verici olarak nitelendirdi. Zorluoğlu’nun Trabzon’dan sıklıkla kültür ve sanat şehri diye söz etmesinin söz konusu çöplerle ilgili adım atmamasıyla örtüşmediğini savunan CHP’li Söğüt, “Çöp konteyneri olması bile yakışık almaz iken, bu çöp konteynerlerinin dolup taşması ile oluşan görüntü şehrimize hiç ama hiç yakışmıyor. Maraş Caddesi, trafiğinin beraberinde getirdiği sıkıntılara ek bir de çöp görüntüsüyle adeta cezalandırılmış -biz kanıksamış olsak ta- Trabzon bu görüntüyü ilk kez gören herkesin ‘nasıl olur’ sorusunu sorduğu bir şehir haline gelmiştir.  Maraş Caddesi trafiğini yaya öncelikli düzenleneceği sık sık dile getirirken bir ay önce  ‘önünde - sonunda’, ‘çalışması olan getirsin’ diyen Başkan Zorluoğlu ipe un sermiş, bu caddemizdeki görüntü, gürültü, hava ve çöp kirliliğinin ne zaman biteceği belirsiz bir tarihe ötelenmişti. Bu ötelemenin sorumlusu Başkan Zorluoğlu ve diğer yöneticiler, sık sık ‘tarih, sanat, kültür şehri’ derken, bu görüntü akıllarına gelmiyor mu, geliyorsa içleri nasıl rahat ediyor anlamak mümkün değildir.  Şehrin en merkezi, en kalabalık caddesinin en şık, en güzel olması gerekirken, üstelik birkaç noktada çöp konteynerleri ve çöp ile görüntü vermesi utanç verici bir durumdur. Tez zamanda düzelmesi dileğiyle…” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
ChpKahramanmaraşSöğüt
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105