Trabzonspor'un stadı ile ilgili flaş iddia...

Ortahisar Belediyesi CHP’li üyesi Cüneyt Zorlu’dan Akyazı Stadı ile ilgili flaş iddia. Zorlu, satta çatlak ve oturmaların olduğunu ifade ederek meclisin teknik adamları tarafından yerinde incelenmesini istedi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise ismini vermediği bir yöneticiyle konuyu konuştuğunu ve bordo-mavililerin üniversiteye yaptırdığı incelemede oturmaların tabi olduğu şeklinde rapor verildiğini ifade etti. Medical Park Stadyumunun, Avni Aker Stadının mevcut yerinde yapılması gerektiğini hem kendi partisi hem de STK’ların dile getirdiğini ifade eden Zorlu, "Buna rağmen Akyazı’da yapılmıştır. Büyük ve güzel bir stat olmuş ancak tehlike arz etmektedir.  Fore kazıklar üzerine yapılmasına rağmen bir çok yerde sağlam bulunmadığı, belli olmakta ve aynen Gülcemal Projesinde yapıldığı gibi parayla inşaatlardan çıkan molozlar ve toprak yığınları ile dolgu yapılmaktadır.  Bu yapının ilçemizde bulunması nedeniyle söz sahibi olduğumuzu düşünüyorum. Sizden isteğimiz gerekli izinler alınarak statta oluşan bu çatlak ve oturmaların meclisimizde bulunan teknik adamlar tarafından yerinde incelenmesi ve meclisimize rapor olarak sunulmasıdır. Meclisimiz komisyon kurarak can güvenliği açısından halkımızı bilgilendirmeli” dedi. 

OTURMALAR TABİ OLAN BİR ŞEY… 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, konuyu ismini vermediği bir Trabzonspor yöneticisiyle konuştuğunu ifade etti. Bu yapılan görüşmede neler konuşulduğunu açıklayan Genç, "Trabzonspor’da bir yönetici ile konuştum. Teknik olarak üniversite ile birlikte inceleme yaptırdıklarını, çökme hadisesinin meydana gelmediğini, 20 milime geçmeyecek şekilde oturmaların olduğu ve bunların tabi olduğu şeklinde bir rapordan bana bahsedildi. Ama raporu ben kendim görmedim. O rapor doğrultusunda tekrar sorarız” dedi.  Genç sözlerine şu şekilde devam etti:  "Benim öğrendiğim bilgi ki bunu bir yöneticiden öğrendim. “Biz araştırmasını üniversiteden yaptırdık, tabi oturmalardan mütevellit olduğunu, her hangi bir risk olmadığı” şeklinde bana beyan edilmiştir. Dediğiniz konuyu tekrar sorarız. Kolonda vs çatlama gibi bize gelen bilgi yok” dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105