Ümit Çebi’ye Erdoğan’a hakaret davası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partiye yönelik sert eleştirileriyle bilinen Saadet Partili Ümit Çebi’ye Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı dava açıldı. AK Avukatlar Birliği tarafından kendisine açılan davayı “Kula kulluğu reddetmenin mükâfatı” olarak değerlendiren Çebi, “AKP’nin her şeyine tamam efendim, tabii ki siz daha iyi bilirsiniz diyen koyunlar istiyorlar. Ama unuttukları bir şey var, bu ülkede Millî Görüşün yiğitleri var ve haksızlık karşısında susarak dilsiz şeytan olmayacak şerefli insanlar var.” ifadeleriyle kendisine açılan davayı yorumladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik olarak iki konuda kendisine dava açıldığını açıklayan Ümit Çebi, 17 Eylül tarihinde Araklı Asliye Ceza Mahkemesindeki dava öncesinde yaşananları şu şekilde anlattı: “Bundan beş ay kadar önce emniyetten telefonla ifade için çağırmışlardı ve ne için dediğimde, Sayın Cumhurbaşkanına hakaretten hakkınızda AK Avukatlar Birliğinin şikâyeti var dediler. İfade için gittik ve ‘hakaretimiz neymiş görebilir miyiz’ dedim.

Hakaret olarak; birincisi ‘sn. Cumhurbaşkanımız. Üstün cesaret madalyasını neden aldınız ve size neden verdiler’ ikincisi ise Alman istihbarat ajanının 15 Temmuzla ilgili gazetede çıkan haberini paylaşarak, ‘Her karanlığın bir sabahı vardır’ sözlerimiz hakaret olarak algılandığından hakkımızda şikâyet olunmuş. Bunlar nasıl hakaretse.Ama ben bunların amaçlarını çok iyi biliyorum, bunların amacı korkutma ve sindirmedir. Çünkü bunlar herkesi tavuk gibi sinen insanlardan görüyor ama biz milli görüşçüyüz ve aksine yıllardır Hakk’ı haykıran horozuz. Şimdi de beş ay sonra mahkemeye çağırıyorlar. Allah’ıma şükürler olsun ki bu mahkeme AKP’nin efendisine boyun eğmediğimin göstergesi olmuştur. Bu ülkede haksızlığa, adaletsizliğe ve zulme başkaldıran insan istemiyorlar. AKP’nin her şeyine tamam efendim, tabii ki siz daha iyi bilirsiniz diyen koyunlar istiyorlar. Ama unuttukları bir şey var, bu ülkede milli görüşün yiğitleri var ve haksızlık karşısında susarak dilsiz şeytan olmayacak şerefli insanlar var. Mahkemeye adam gibi gideceğim ve adam gibide konuşacağım, bazı efendiler çok rahatsız olsalar da. Mahkemeye ifade tebliği, dün telefonla bana bildirildi.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.