'Uzun Sokak ve Maraş'a 6 milyon TL'

Murat Kurum; 'Uzun Sokak ve Maraş'a 6 milyon TL'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Trabzon Valiliğini ziyaretinin ardından bir toplantı düzenledi. Trabzon’da devam eden projelerle ilgili açıklamalar yapan Bakan Kurum, "Trabzon’a 1 ay önce geldik. Hem Kentsel Dönüşüm adına, hem de millet bahçelerini konuştuk ve bunları duyurmuştuk. O gün aldığımız kararlar çerçevesinde, şimdi şehirlerimize bu projelerin yapılıp yapılmadığı takibi için illerimize ziyaretlerde bulunuyoruz. Trabzon’da Kentsel Döşümü ile alakalı Zağnos, Pazarkapı Projelerine, arasında ki kalanı da alanı ekliyoruz. Dönüşüme uğramamış hiçbir alanımız kalmayacak. Bu projeyi de TOKİ aracılığı ile yürütüyoruz. Çömlekçi Mahallesinde 2019 yılı itibariyle çalışmaya başlıyoruz. 2023 yılına kadar dönüşmemiş hiçbir riskli konutumuz kalmayacak. Çömlekçi, Zağnos, Tabakhane Bölgesinde 1 milyara yakın kamulaştırma bedeli harcadık" dedi.

Trabzon bölge için önemli değer haline geleceğini belirten Bakan Kurum,  "Uzunsokak ve Maraş Caddesinde Sokak Sağlıklaştırma projesi. 6 milyon TL bedeli var. Yarısını bakanlığımız hibe kapsamında Büyükşehir’e destek olacak. Kalanı da İller Bankası marifetiyle sokak Sağlıklaştırma projesine önümüzdeki ay itibariyle başlayacak. Orhan Başkanımız başlatacak, Murat Başkanımızla projeyi bitirmeyi hedefliyoruz. Trabzon için yaşayan bir meydan. Bizim tarihimizin kültürünün önüne çıkacağı, tabelalar, aydınlatma düzenlenmesi suretiyle bu bölgede ki tarihi kimlik ortaya çıkacak. Kanalizasyon ve atık su tesisi ile ilgili çalışmayı yaptık. Proje safhası tamamlandı. Bundan sonra uygulamaya girmek suretiyle önümüzdeki 5 yıllık süreçte toplayarak şehirde ki içme suyu kanalizasyon atık su arıtma problemi çözülmüş olacak" diye konuştu. 

Trabzon’da millet bahçelerine ilişkin 2 alanda çalışma yaptıklarını belirten Bakan Kurum Avni Aker Stadı ve Akçaabat’taki alanlar ilgili çalışma yaptıklarını söyledi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum daha sonra şunları söyledi: "Çalışmalar tamamlandı. Art ayiçinde ihalelerini yapıyor olacağız. Avni Aker Stadyumu 57 bin metre karelik alan. Trabzonspor’un tarihini yaşatacak tribünü koruyor olacağız. Gezinti alanları, millet kıraathanesi, şehrimizin nefes alacağı çok önemli projeyi Avni Aker alanında kazandırmış olacağız. Vakfıkebir ilçemizde 22 bin metre karelik alanda proje çalışmaları sürüyor.  Trabzon’a 3 tane Millet Bahçesi kazandırmış olacağız.  Sürmene İlçemizde yapılacak liman projemiz var. 9. Deniz Üssünün inşa edileceği alanın tahsisini yaptık. Burada Deniz Üssü inşasının önünü açtık. Proje toplantısı yapacağız. Aslolan burada şu. Trabzonlu vatandaşların nefes alacağı, yeşil alanlarda yürüyecekleri, bisiklet yollarında bisiklete bineceklerini düşünüyoruz. Proji içinde uygun alan olursa, içinde müze olur mu? Diye.. Bugün Ticaret Odamızda müze var. O müzeyi de taşıyabilir miyizi tartışıyoruz. Trabzon’un müzeye ihtiyacı var. Onu gerçekleştirmek istiyoruz. Bu millet bahçesinde olabilir, tarihi tescilli binada olabilir"

Anahtar Kelimeler:
BAKANMaraşKurumSokak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.