Vekillerin ilginç tartışması

İstanbul ile İzmir arasında 8,5 saati bulan seyahat süresini 3,5 saate düşüren otoyolun tamamlanmasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle açılması AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’yı karşı karşıya getirdi. Cora, 3,5 saate düşen otoyolun açıldığı sırada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ardahan’da 3,5 metre yüksekliğindeki Atatürk heykelinin açılışını gerçekleştirdiğini belirterek Kılıçdaroğlu’nu tiye aldı. Kaya ise Cora’nın bu paylaşımına, “Atatürk olmasaydı ne yol yapacak vatanımız olurdu ne de onurumuz...” dedi.

CORA, KILIÇDAROĞLU’NU TİYE ALDI

İstanbul ile İzmir arasında 8,5 saati bulan seyahat süresini 3,5 saate düşüren otoyolun tamamlanmasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle açılması AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ve CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’yı karşı karşıya getirdi. Daha önce 201 kilometresi ana gövde, 33 kilometresi de bağlantı yolu olmak üzere hizmete açılan İstanbul-İzmir otoyolunun, 183 kilometresi ana gövde, 9 kilometresi de bağlantı yolu olmak üzere toplam 192 kilometrelik son kesimi dün hizmete girdi. Cora, 3.5 saate düşen otoyolun açıldığı sırada CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ardahan’da 3,5 metre yüksekliğindeki Atatürk heykelinin açılışını gerçekleştirdiğini belirterek Kılıçdaroğlu’nu tiye aldı. Cora, konuyla ilgili olarak, “ Bugün ülkemizde iki tarih olay yaşandı. Birisi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzası ile İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indiren İzmir-İstanbul otoyolu hizmete açıldı. Diğeri ise aynı saatlerde Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 3,5 metre uzunluğundaki Atatürk heykelinin açılışı gerçekleştirildi.” dedi.

KAYA’DAN CORA’YA ATATÜRK’LÜ CEVAP

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın paylaşımına cevap verdi. Atatürk’ün Türkiye için önemini vurgulayan Kaya, “Hâlâ anlamadınız değil mi? Atatürk olmasaydı ne yol yapacak vatanımız olurdu ne de onurumuz...” diye konuştu.

SON DÖNEMLERDEKİ REFORM NİTELİĞİNDEKİ EN ÖNEMLİ YATIRIM

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete sokulan ve İstanbul – İzmir arasını 8 buçuk saatten 3 buçuk saate düşüren yeni Otoyolun açılış törenine katıldı Tarihe tanıklık ettiklerini ifade eden Milletvekili Salih Cora, “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete sunulan Bursa Devlet Hastanesi ve İstanbul-İzmir otoyolunun açılış törenine katıldık. Bu yol ile ülkemizin son dönemlerdeki reform niteliğindeki en önemli yatırımına imza attık. İstanbul - İzmir arasını 8 buçuk saatten 3 buçuk saate düşüren otoyolumuz hem zaman tasarrufu, hem de yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Bu yol sayesinde turizm ve sanayi de hızlanacaktır” şeklinde konuştu.

YOL MEDENİYET GÖSTERGESİDİR

“Yol medeniyetimizin ve egemenliğimizin göstergesidir” diyen Cora şöyle devam etti: “AK Parti yaptığı yollarla ve millete dokunan projeleriyle gönüllere girmiştir. Ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.