Yeni kabine ne zaman açıklanacak?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nde partinin 2023 seçim vizyonuna ilişkin manifestosunu açıkladı. Erdoğan, geçerli 1428 oyun tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanlığa seçildi.Başkan Erdoğan, "2023 Cumhur İttifakı'nın yeni bir zafer yılı olacaktır. Şunu unutmayalım, Cumhur İttifakı bir masa başı ittifak değil, gönül mutabakatıdır. Dolayısıyla bir yerlere çekip çevirmeye çalışanlar boşuna uğraşıyorlar. Zillet ittifakı içerisinde olanlar yollarına devam etsinler ama Cumhur İttifakı'nın onların tanımına girecek hiçbir yanı yoktur." ifadelerini kullandı.

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi'nden sonra gözler kabine revizyonuna çevrildi. Peki, AK Parti'nin açıkladığı 2023 manifestosunda nasıl bir tablo ortaya çıktı? Yeni kabine nasıl şekillenecek? Beklentiler ve konuşulan isimler kimler?

Yeni kabinenin Cuma gününe kadar açıklanabileceğine ileri sürülüyor. Siyasi çevreler kabine değişecek gibi göründüğünü belirterek, kabine revizyonuna dair bir beklenti olduğu fakat zamanlaması açısından kestirilemedği ileri sürülüyor. Ayrıca kabine revizyonunun yüksek oranda olmayacağı, sınırlı sayıda olacağı öngörülüyor. Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının bölüneceği yönünde haberler geliyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105