YILDIRIM HEDEFİNİ AÇIKLADI

AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Volkan Yıldırım, “2023 hedefleri için belediyelerde geleneksel yönetim tarzı değişmeli, yenilenmelidir.” dedi.Belediyeciliğin beşikten mezara kadar insan hayatına dokunan 300’ün üzerinde iş ve konuyu kapsayan ciddi bir iş olduğunu belirten Yıldırım, “Türkiye’de belediye profillerine genel olarak baktığımızda metropol belediye, il belediyeleri, ilçe ve belde belediyelerini görmekteyiz. Her sınıftaki belediyelerin idarî yapısı, etkinlik alanı, personel sayısı ve yönetim biçimi kuşkusuz birbirinden farklılık arz etmektedir. Ama ortak kesişim noktaları en kısa zamanda ve en az maliyetle en iyi hizmeti halka sunabilmektir. Bu amaçla bütün belediyeler; kaynaklarını, envanterlerini, fiziksel kapasitelerini, gereksinimlerini ve yatırımlarını sürekli sorgulamak zorundadır. 5N kuralı dediğimiz (Nerede? Ne kadar? Ne zaman? Nasıl? Niçin?) sorular belediyelerin sürekli gündemindedir. Bu soruların cevapları geleneksel belediyecilik metoduyla kesinlikle verilemez.” şeklinde konuştu.

BUNDAN SONRA ALTININ ÜSTÜNE TENEKE İŞÇİLİĞİ YAPMAYALIM

“Bugün Yomra, fen lisesinden üniversiteye kadar genişleyen bir eğitim yelpazesi, turizm ve otelcilik altyapısı, uluslararası ulaşım akslarına yakınlığı, kent merkezine yakınlığı, yatırım adası bağlantısı gibi birçok etkenden dolayı artık metropol bir ilçe durumundadır.” diyen Doç. Dr. Volkan Yıldırım, “Yani sahip olduğu altın lokasyon Yomra’mızı istisnai bir noktaya taşımaktadır. İlçemizi uluslararası bir niteliğe büründürmektedir. Bu noktaya gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir vasfa sahip ilçemizin bundan sonraki süreçte, gelecekte, 2023 hedeflerine yaklaşılırken, altının üstüne teneke işçiliği yapar gibi geleneksel metotlarla yönetilemeyeceği aşikârdır.” ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ; DÜNDEN İZLER TAŞIYAN, BUGÜNÜ TEMSİL EDEN, YARINA GÖZ KIRPAN BELEDİYECİLİK MODELİDİR

AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Volkan Yıldırım, açıklamalarına şöyle devam etti: “Öyleyse nasıl bir belediye modeli olmalıdır? Bunu bir cümleyle özetlersek, ‘dünden izler taşıyan, bugünü temsil eden, yarına göz kırpan belediyecilik’ temel gayemiz olmalıdır. Bu hususu biraz açmak istiyorum. Dünden İzler taşıyan belediyecilik anlayışı özetle şudur: Yerleşimin tarihî, mimarî ve doğal dokusunu koruyan, kollayan ve gelecek nesillere aktarabilen niteliğinin önemsenmesidir. Yani Kızılderili atasözüyle ifade edersek ‘Bu topraklar atalarımızın mirası değil, gelecek nesillerimizin emanetidir.’ Bizler şehrin emini olarak bu emanetlerin de emini olmalıyız. Bugünü temsil eden belediyecilikten kastımız ise modern dünyada hayranlıkla izlediğimiz belediyecilik faaliyetlerinin o yerleşimde hayata geçirilmesidir. Yarına göz kırpan belediyecilikte ise inovatif belediyeciliği kastediyorum. İçinde yeşil değil, yeşilin içinde bir kent, ekolojik bir kent, yağmur sularını diğer atık sularına karıştırmadan tahliye edebilen bir kent, çöpünden enerji üreten, sürdürebilir enerji kaynakları kullanabilen veya teşvik eden, engelsiz kent kimliğine kavuşan, yayalaştırılan caddeleri ile açık hava müzesine dönüştürülmüş kent profilini kastediyorum. Biz tam da bu noktada varız. Hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Dünün hayallerinin bugünün gerçekleri olduğunu unutmayalım. Bu sözlerim lütfen hayal satmak olarak algılanmasın. Çünkü geleceğin toplumu hayallerle inşa edilir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105