YOMRA'DA NELER OLUYOR?

Yomra'da İYİ Partili Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ı çalıştırmamak uğruna verilen çabalar sonuçsuz kaldı. İstifalar gelmeye başladı. Yeni ilçe başkanı kimin olacağı merak ediliyor. İl yönetiminin Kahraman Sezgin. Eyüp Ergan, Mustafa Pehlivan'a yeni ilçe başkanının kim olması konusunda görüş alacağı ileri sürüldü.AK Parti'de kaos yaşanırken, Yomra'ya hizmet etmeye devam eden Başkan Bıyık, arda arda yaşanan krizlerden güçlü çıktı.Yomra'da önümüzdeki süreçte başka istifaların olup olmayacağı merak ediliyor. 

ADANUR, İSTİFASINA VARAN SÜRECİ ANLATTI

AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun aldığı karara direnen ve ardından istifa eden AK Parti Yomra eski İlçe Başkanı Avni Adanur, süreçle ilgili konuştu. Adanur, “2002 yılından beri Gençlik Kolları başkanlığından başlayarak her kademesinde görev aldığım AK Partimizden öğrenmiş olduğum parti kuralları gereği ‘İl başkanlığında, ilçe ile alınacak kararlar ilçe başkanın da bulunduğu toplantılarda alınırdı. Benim olmadığım bir toplantıda Yomra ile ilgili alınan bir meclis kararının ben ve meclis üyelerim duymadan başkalarının duyması sebebiyle güven ortamının kalmadığını gördüm. Perşembe akşamı il başkanlığı tarafından meclis üyeleriyle yapılan toplantının sonunda, ilçe için alınan kararın bize ısrar edilmesi üzerine İl Başkanımız Sezgin Mumcu’ya istifamı sözlü olarak ilettim. Cuma günkü meclis öncesi arazi satışı için alınan grup kararı İl Başkanımız Sezgin Mumcu tarafından alınmıştır. Cuma günü ise istifa dilekçemi yazılı olarak sundum. Bundan sonra da Yomra için hizmet etmeye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda ilerlemeye devam edeceğim.” dedi

YOMRA’DA İSTİFALARIN DEVAMI GELEBİLİR

AK Parti Yomra Meclis Üyesi Gözde Atasoy, verdiği demeçte istifa etmeyi düşündüğünü söyledi. Atasoy’un, istifa etmek için pazartesi gününü (bugünü) beklediği konuşulanlar arasında. Atasoy, “İl Başkanı ve yürütme kurulu daha önce belirtilen arsanın 25 milyon lira altında satılmaması şartı konularak Başkana satış yetkisi verilmesi yönünde karar aldı. Ben ve birçok meclis üyesi arkadaşımın itirazları olsa da AK Parti meclis grubu olarak arsanın 25 milyon lira altında bir bedele satılmaması kararının alınması, aksi takdirde başkana satış yetkisinin verilmemesi yönünde grup kararı alındı. Son oylamada grup kararına uyulmadığı görüldü. Arsanın 25 milyon liranın çok altında bir bedelle satılabilmesi ve başkana satış yetkisi verilmesine karar verildi. Bu kararın ortaya çıkmasında sorumluluğu olanları Yomra halkının takdirine bırakıyorum. İstifa edip etmeyeceğimi soruyorsanız bunu da düşünüyorum değerlendirme sürecindeyim.” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105