'Yurt içindeki terörist sayısı 600'ün altına düştü'

İçişleri Bakanı Soylu,"Yurt içindeki terörist sayısı 600'ün altına düştü" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, THK ve Kızılay Derneği ile ilgili de konuştu.

Terörle mücadeleye yönelik önemli açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yurt içindeki terörist sayısının 600’ün altına düştüğünü duyurdu. "Terörü tasfiye etme kararlılığımızın ve başarımızın doruğundayız" diyen Soylu, "Türkiye ile ilgili karanlık kehanetlerinin hiçbirisi tutmadı Sınırlarımızın dışında on yıllardır Türkiye'ye oyun kurmaya çalışanların tepesine iniyoruz” ifadelerini kullandı.

THK MESELESİ GİRDABA GİRMİŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı Eğitim Yayın Daire Başkanlığı Durmuş Yalçın  Konferans Salonu'nda düzenlenen "105. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı"  sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. "Mardin Büyükşehir Belediyesi bütçesinden devlet büyüklerine yüksek  meblağlı özel hediyeler alındığı" iddiasına ilişkin soru üzerine Soylu, Mardin  Büyükşehir Belediye Başkanvekili Vali Mustafa Yaman'ın konu hakkında açıklama  yaptığını hatırlattı.

Açıklamada şehri dönem dönem ziyaret eden heyetlere yönelik  harcamaların yer aldığını bildiren Soylu, şöyle devam etti: "Ne devlet adamlarına böyle bir şey yapılır ne de devlet adamları  böyle bir şeyi kabul eder. Herkes açık verebilir, bizler açık vermemesi gereken  insanlarız. Çünkü çok cepheyle mücadele ediyoruz. Ucuz işlere eğer paçayı  kaptırırsak Allah muhafaza bu millet bize bunun hesabını sadece bu dünyada değil,  öteki dünyada da sorar. Bunların her birisi uydurulmuş, icat edilmiş ve maalesef  sadece 'Kara çal belki de izi kalır' kabilinde yapılan işlerdir. Benimle ve bütün  arkadaşlarımla alakalı da bu böyledir. Onun için kimsenin böyle bir şeye ihtiyacı  da söz konusu değildir ama buna rağmen sadece bununla alakalı özel bir teftiş  yaptırıyorum."

"Belediyeyi hiç ziyaret etmedim"

Soylu, Mardin Büyükşehir Belediyesini hiç ziyaret etmediğini, sadece  bir iftar yemeğine katıldığını ve gençlik merkezine gittiğini belirterek, şunları  söyledi: "Hiç Mardin Büyükşehir Belediyesine gitmedim ama birtakım bu tip  meseleleri söz konusu olabilir. Zaten bunların hepsi hem Sayıştay denetimlerinden  hem teftişlerden hem de mali denetimlerden geçmektedirler. Böyle bir şeye imkan  vermek de doğal olarak mümkün değil. Devlet böyle bir şeye de imkan sağlamaz,  vermez, denetimi de böyle bir şeye imkan sağlamaz. Anladığım kadarıyla bu tip  karşılamaların bir karşılığı olarak orada devlet büyükleri geldiği zaman da ona  yönelik yaptırılmış bir bütçelemedir diye düşünüyorum."

 "THK girdaba girmiş meseledir"

Bir gazetecinin Türk Hava Kurumu (THK) ile Türk Kızılay'ın eski  yöneticileri hakkında bazı usulsüzlüklerle alakalı suç duyurusunda bulunulduğunu  hatırlatması üzerine Soylu, "Türk Hava Kurumu meselesi maalesef bir girdaba  girmiş meseledir." dedi. İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Sivil Toplumla İlişkiler Genel  Müdürlüğünce binlerce derneğin denetim ve teftişinin yapılmasının zorunlu  olduğuna işaret eden Soylu, gelen ihbar ve şikayetlere hem illerdeki birimlerin  hem de merkezi yönetimin seyirci kalmadığını vurguladı. Soylu, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl  yapılan denetimlerden kaçının mahkemelere suç duyurusu olarak verildiğini bir  basın bülteniyle açıkladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:  "Özellikle kamu yararı olan hem Türk Hava Kurumu hem de Kızılay ile  ilgili. Kızılayın 2005-2008-2009, eski döneme yönelik olarak. Fakat Türk Hava  Kurumunun yakın döneme kadar birçok usulsüzlüğünü arkadaşlarımız saptadı. Burada  bir değerlendirme yapmak isterim. 26 Haziran itibarıyla Türk Hava Kurumunun  herhangi bir yönetimi söz konusu değildir. Türk Hava Kurumunun yönetimi  boşluktadır. Yöneticileri vardı. Bunların 9'u istifa etti ve geri kalanların da  hukuken burayı yönetme kabiliyeti söz konusu değildir, düşmüş durumda duruyor.  Mahkemeler devam ediyor. Mahkemeler bir karar verecek ve bu karar çerçevesinde de  bu mesele devam edecek. Bu dönem içerisinde yapılan ihbar ve şikayetler üzerine  Türk Hava Kurumunun şu son çerçevesinde gelişen olaylarla ilgili de bir denetimi  hemen başlattık. Bu denetimler devam eder. Bu denetimler devam ettiği andan  itibaren kendine ait bir serencamı, süreci vardır. Bu süreç içerisinde zamanında  yapılmıştır."  Süleyman Soylu, THK'ye yönelik soruşturmanın İzmir'de meydana gelen  yangınla bir ilgisi olup olmadığına ilişkin soruya, "Ne İzmir yangınıyla ne başka  bir yangınla alakası var ama burada zaten bir yönetimsel problem var." yanıtını  verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.