Zonguldak uzatıldı Trabzon neden kaldı?

Bakan Karaismailoğlu Zonguldak’ta açılış yapıyor, Trabzon yıllardır bekliyor 

7 YILDA PROJE TAMAMLANAMADI MI?  

Trabzon, yıllardır seçim vaatleri arasında yer alan ikinci havalimanı veya ikinci pist bekliyor. 2014 yılında 3 milyon liraya mal edilen proje çalışmasına ve aradan 7 yıl geçmesine rağmen proje hayata geçirilmedi. 2017 yılında da dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım denizden dolguyla yapılacak ikinci pistin maliyetinin 400-500 milyon TL civarında olduğunu açıklamıştı.

PİST UZUNLUĞU EN AZ 3 BİN METRE OLMALI  

Geçen zaman zarfında yolcu trafiğinin arttığı Trabzon Havalimanı’nda 2020’de sadece pist yenileme çalışması yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise dün Zonguldak Havalimanı’nda 2 bin 131 metreye uzatılan pistin açılışını yaptı.  Havalimanlarıyla ilgili planlanan bazı çalışmalar programda anlatılırken, Trabzon Havalimanı’nın adı bile anılmadı.    Trabzon, yıllardır seçim vaatleri arasında yer alan ikinci havalimanı veya ikinci pisti bekliyor. 2014 yılında 3 milyon liraya mal edilen proje çalışmasına ve aradan 7 yıl geçmesine rağmen proje hayata geçirilmedi. 2017 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım denizden dolguyla yapılacak ikinci pistin maliyetinin 400-500 milyon TL civarında olduğunu açıklamıştı. Maliyet hesaplarının bile planlandığı ikinci pist için dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Trabzon’a söz veren isimler arasındaydı. Geçen zaman zarfında yolcu trafiğinin arttığı Trabzon Havalimanı’nda 2020’de sadece pist yenileme çalışması yapıldı.

TRABZON’UN ESAMESİ OKUNMADI

Trabzon yeni havalimanı ya da en azından ikinci pist için yıllardır beklerken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu dün Zonguldak Havalimanı’nda 2 bin 131 metreye uzatılan pistin açılışını yaptı.  Trabzon’a yıllar önce yeni havalimanı ve ikinci pist söz verilirken Bakan Karaismailoğlu açılışta yaptığı konuşmada, “Çukurova, Tokat, Rize-Artvin, havalimanlarımız tamamlandığında aktif havalimanı sayımız 60’a çıkacaktır. Ayrıca Kayseri ve Malatya havalimanlarının yeni terminal binalarının temellerini attık, çalışmalara başladık. Gaziantep havalimanımızın yeni terminal binasını da Haziranda hizmete alacağız.” ifadelerini kullandı.  Havalimanları için planlanan çalışmaların anlatıldığı programda Trabzon’un adının bile geçmemesi dikkat çekti. Trabzon Havalimanı’nda 2020’de sadece pist yenileme çalışması yapıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.