15 Temmuz Türkiye’nin yeniden dirilişidir

Türk halkı 4 yıl önce verdiği demokrasi mücadelesini unutmuyor

15 Temmuz heyecanı...

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftası’nın 4. Yıldönümü yurt çapında olduğu gibi bölgmizde de büyük bir heyecanla anılıyor. Siyasiler ve Sivil Toplum Örgütleri ayrı ayrı yayınladıkları bildirilerle, 15 Temmuz’un unutturulmayacağını kaydetti. 15 Temmuz bugün çeşitli etkinliklerle anılacak.

Cora: Habil ile Kabil’in Kavgası

AK Parti Milletvekili Salih Cora, “O gece ihaneti de dirilişi de gördük. Türkiye darbelerle devrilen liderlerden darbeleri deviren bir liderle tarihe geçmiştir. Bu kavga Habil ile Kabil’in kavgasıydı.” dedi. Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç, FETÖ’yü Ermeni Diaspora’sına benzeterek, “Tarihin en alçak darbe girişimine maruz kaldık.” dedi.

STK’lar 15 Temmuz’u Unutmadı

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, açıklamasında “Türk milleti 15 Temmuz gecesi gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan hiç bir iradeyi meşru kabul etmeyeceğini göstermiştir.” dedi. TTB Başkanı Eyüp Ergan ise “Türk halkının o gece verdiği bağımsızlık mücadelesi tüm dünyaya örnek olmuştur.” dedi. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, 15 Temmuz 2016 tarihinde emperyalistlerin taşeronu FETÖ  tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümü vesilesiyle açıklamalarda bulundu. Cora, şehitleri rahmetle gazileri ise hayırla yâd ederek büyük bir kahramanlık örneği gösteren millete şükranların sundu. 15 Temmuz’la ilgili açıklamalarını sürdüren Cora, “O gün, düşmanın en acımasızının da karşı koyan en kahramanın en yüreklisinin de görüldüğü bir gündür.O gece ihaneti de gördük dirilişi de gördük.Milletimiz top yükün ayağa kalkarak  devletin gerçek sahibinin kendilerinin olduğunu hainlere göstermiştir. Milletimiz o gece bağrından çıkardığı devletini korumuş, ona tasallut  etmeye çalışan ,taammüden vatanı parçalamaya çalışan azınlık bir gruba hafızalardan silinmeyecek , tarihi bir ders vermiştir.Düşmanlarına kıyameti yaşatmıştır. Unutulmamalıdır ki ; O gece milletimiz en hain, en alçak , en haysiyetsiz, en gaddar saldırılara göğüs germiş ama diz çökmemiş boyun eğmemiştir.Devletin tüm silahları ele geçirilse de , yedi düvel bir araya gelse de bu milletin esarete teslim olmayacağının kanıtlandığı bir gün yaşanmıştır. Bu manada gerçek bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Aynı kahramanlığı Sn Cumhurbaşkanımızda göstermiştir. Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın o gece milletimizi direnişe çağırması unutulmayacak bir hadisedir. Kendisine yönelik suikast girişimine rağmen geri adım atmamıştır. Darbelerle devrilen liderlerden darbeleri deviren bir lider olarak tarihe geçmiştir. Milletin istiklalini ve istikbalini kurtarmıştır. Hülasa bu topraklar geçmişten bugüne çok hainler gördü ama hepsini tarihe gömdü. Bu esasında imkanla imanın yarışıdır. Bu Habil ile Kabil in kavgasıdır. Bu Haç ile Hilalin mücadelesidir. Bundan sonra da vatanımıza , bayrağımıza, ülkemize ve milletimize karşı saldırılar olacaktır .Bizler birlik ve beraberlik içersin de  olursak aynı inançla, azimle, kararlıkla mücadele edersek bu vatanı parçalayamayacaklar, bu ülkeyi bölemeyecekler, bu ezanı susturamayacaklar, bu bayrağı indiremeyeceklerdir. Vela galibe İllallah! Allah’tan başka galip yoktur. Zafer Allah’tandır. Bu düşünceler ile 15 temmuz’u unutmuyoruz .Tüm şehitlerimizi rahmetle , gazilerimizi şükranla anıyoruz .Aziz milletimize saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
FETÖTtsoTemmuzCora
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.