40 uzman hastalık tatbikatı yaptı

Trabzon’da tam zamanlı saha tatbikatı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon’da 40 veterinerin katılımıyla 2-6 Mart tarihleri arasında büyükbaş hayvanların önemli bir hastalığı olan ve hayvanlarda ciddi ekonomik kayıplara sebep olan şap hastalığına yönelik ''tam zamanlı saha tatbikatı ve salgın yönetim eğitimi'' düzenlendi.

DEV TATBİBAT YAPILDI

Trabzon’da İl ve İlçe Müdürlüklerinden 40 adet veteriner hekimin ile gerçekleştirilen eğitimde, hastalık planı çerçevesinde haritaları çıkartıldı. Tatbikatta hastalığa müdahale grupları oluşturulurken, gruplar kendi aralarında hastalıkla mücadele yöntemlerini belirledikten sonra, eğitimin 3. gününde Ortahisar ilçesi Gölçayır Mahallesi’nde belirlenen bir işletmede şap hastalığı acil eylem planı çerçevesinde oluşturulan gruplar ile tam zamanlı müdahale, koruma, kontrol, gözetim tatbikatı yapıldı. Tatbikatta Ortahisar İlçe Jandarma Komutanlığınca görevlendirilen kolluk kuvveti tarafından hastalığa yönelik güvenlik tedbirleri de uygulandı.

 

Anahtar Kelimeler:
JandarmaVeterinerIlçeMart
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.