5 madde ile destek istedi

Lokantacılar Odası Başkanı Er, hükümetin destek paketlerini yetersiz buldu. 5 madde ile destek istedi.Trabzon Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Er, Trabzon'un küçük esnaf kenti olması sebebiyle dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs’ten en fazla etkilenen bölgelerinden biri olduğuna dikkat çekti. Hükümetin açıkladığı destek paketlerinin lokanta esnafına katkısının olmadığını ifade eden Er, isteklerini 5 maddeyle sıraladı.

LOKANTA ESNAFINA DESTEK İSTİYOR

Trabzon'un küçük esnaf kenti olması sebebiyle dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs’ten en fazla etkilenen bölgelerinden biri olduğunu belirten Trabzon Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Er, hükümetin açıkladığı destek paketlerini yetersiz buldu. 5 madde halinde lokanta esnafına verilmesi gereken destekleri sıralayan Er, “Esnafımızın beklentileri; sicil affı, iş yeri kiralarının ödenmesi, eleman maaşlarının ödenmesi, ev kiralarının ödenmesi, yerel yönetimlerin iş yeri kapalı olan iş yerlerinden işgaliye bedelini, kapalı olduğu sürece kaldırması. İyi günde kar ortağı olan devletimizin, kötü günde de zarar ortağımızın olmasını bekliyoruz. Halk Bankasının verdiği kredi için başvuru esnasında tapu senedi, 5 yıllık araç, kefil istenmektedir. Bu yüzden de esnaf daha başvuru yapamadan geri dönmektedir. Sicil affı olmadığı sürece de esnafımıza hiçbir katkısı olmayacaktır. Mutlaka genel bir sicil affı çıkmalıdır. Bankaların tümü bu kapsamda olmalıdır. Esnafımızın bahse konu kredilerden faydalanabilmesi için öncelikle esnafın sicilinin affı sağlanmalıdır. Bizler Ahilik kültürü almış, yabancı sermayeye karşı direnmiş, kendi imkânlarıyla ayakta kalmış, hayata tutunmuş, her şartta devletinin, bayrağının yanında dimdik durmuş esnaflarız. Dükkânlarımız kapanınca, yapılmayan ticaretin, kazanılmayan gelirin vergisini, SSK Primlerini nasıl ödeyelim? Esnafımız daha işçisinin maaşını bile ödeyemezken…” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.