54 GÜNE REKOR FATURA GELDİ

Trabzon’un Yomra ilçesi Sayvan Mahallesi’ndeki köy evine 54 günlük kullanım sonucu bin 230 TL elektrik faturası gelen Turgut Koç’un Tüketici Hakem Heyetine yaptığı itiraz sonuçlanmadan elektriği kesildi. Yapılan incelemede sayacında da arıza olmadığı tespit edilen Koç, yaşananlara tepki gösterirken hak arayışını sürdüreceğini dile getirdi.

90 GÜNE 540 TL, 54 GÜNE BİN 230 TL FATURA GELDİ

Koronavirüs salgının baş gösterdiği mart ayında Trabzon’un Yomra ilçesi Sayvan Mahallesi’ndeki köy evine 4 kişilik ailesiyle çıkarak burada 54 gün geçiren Turgut Koç, mart, nisan ve mayıs aylarında Çoruh EDAŞ tarafından kendisine çıkartılan bin 230 TL’lik elektrik faturasıyla şok oldu. Faturanın gelmesiyle Çoruh EDAŞ’a başvurduğunu belirten Koç, “Köylerde 3 aylık yazılan bin 230 TL ile yüksek gelen fatura için Ortahisar, Yomra ve Arsin’deki firma bürolarına başvurdum. İncelemede cihazın bozuk olmadığı ortaya çıktı. Sadece saatimi değiştiler. Ancak ben buna inanmıyorum. İnceleme yaptıklarını da düşünmüyorum. Çünkü tarafıma inceleme raporunu da vermediler. Yetkili personel bana 54 günlük kullanımda köy evinde bu kadarlık bir faturanın gelmesinin imkânsız olduğunu söyledi. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında yine aynı evde 4 kişiye bu kez 540 TL fatura geldi. Hiçbir ekstra cihaz çalıştırmadık da durdurmadık da. Bu iki fiyat farklılığının nedenini kimse çözemedi. Bu zamana kadar o evimde ödediğim en yüksek fatura da 285 TL idi. Ben de tüketici hakem heyetine başvurdum.” diye konuştu.

İNCELEME BİTMEDEN ELEKTİRİĞİMİ KESTİLER

Tüketici Hakem Heyetine yaşadığı mağduriyetin çözümü için başvurduğunu ancak inceleme tamamlanmadan elektriğinin kesildiğini ileri süren Koç, “Faturayla ilgili 1

 Temmuz’da dilekçe verdim. 10 Ekim’de ise elektriğimi kestiler. Bana inceleme bitmeden elektriğin kesilmeyeceği söylendi ama kesildi. Hem faturayla hem de kesintiyle mağdur olduk. Öğrenci servisi yapıyorum, 8 aydır para kazanamıyoruz. Kimse bize paran var mı diye sormuyor. Kimseye hakkımı helal etmiyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.