6 EV HANIMI İŞÇİ OLDU

Trabzon’da 6 ev hanımı 1 yıl eğitimden geçtikten sonra Türkiye'nin ilk kadın hasır örücüleri oldular.

EV HANIMLARINA ÇAĞRI 

Elizi Hasır tarafından Trabzon'da verilen eğitimlerin ardından kadınların sosyal haklara sahip olmasını sağladı. Sigortalı bir iş sahibi olduklarını belirten 6 ev hanımından biri olan hülya Özkara, “Hem işyim var hem de sosyal güvencem. Artık güvenli bir hayat yaşıyorum. Kadınların sosyal sigortaları olmalı” dedi. Şirket müdürü İsmail Altıntaş, ilk aşamada 6 kadını istihdama kattıklarını belirterek, kadınları istihdama katmaya devam edeceklerini söyledi.

ÜRÜN NASIL HAZIRLANIYOR

 Trabzon hasırı örücüsü kadınlar, siparişe başladıktan sonra bir hafta tam mesai ile çalışarak bir bileziğin örgüsünü bitiriyor. Her örücü kadın ortalama bir bilezik için 8.000 ile 10.000 arası ilmek atıyor. Sonrasında örücü kadınlardan gelen Trabzon hasırı ürünleri ise farklı tasarımlar ve farklı kilitler yapılması için atölye üretimine alınıyor. Atölye üretiminde, her ürünün örücüsünün kim olduğu, o örücünün el izine göre kodlanarak takibi yapılıyor. Yapılan işlemlerden sonra ürünler laboratuarda analize tabi tutuluyor. Laboratuardan gelen analizlerin sonucu olumlu ise üretime devam ediliyor ve yaklaşık 3 günlük bir işlem sonunda ürün hazır oluyor. Daha sonra ürünün analiz raporlarında örücüsünün kim olduğu, atölye de hangi personel tarafından üretildiği her ürününün üzerinde olan ürün kimliği seri numarasına kayıt ediliyor. Alıcılar bu numara sayesinde ürünün kim tarafından örüldüğünü ve analiz raporlarını web sitesinden check edebiliyorlar.

Anahtar Kelimeler:
EvSigortaHanımıElizi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.