Aç Kapa Sümela!

Trabzon’un turizm merkezlerinden biri olan Sümela Manastırı, kaya güçlendirme çalışmaları için yeniden ziyarete kapandı. Aniden kapanma karşısında turizmciler de duruma tepki gösterdi.Kültür ve Turizm Bakanlığının aldığı kararla birlikte Trabzon’un Maçka İlçesi Altındere Vadisinde bulunan Sümela Manastırı, 31 Ocak 2022 tarihine kadar ziyarete kapatıldı. 
Bu gelişmelerin ardından turizimciler duruma tepki gösterirken bu tarz kararların şehirde sektör yetkilileri ile istişare halinde alınması gerektiği savunuldu. 

MERKEZİYETÇİ ANLAYIŞ

TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, sümela Manastırının ziyarete kapatılması ile ilgili, “Bakanlık Ankara’dan karar alarak merkeziyetçi bir anlayış sergiledi. Bir sabah kalkıyorsunuz ve Sümela Manastırının kapandığını öğreniyorsun. Buna anlam vermek imkansız” dedi. 

KAPANACAĞI DA AÇIKLANABİLİRDİ...

Kantarcı, “Buraya tur planlayan turizmci şimdi ne yapacak? Sümela Manastırının ne zaman açılacağı günler öncesinden nasıl açıklanabiliyorsa, ne zaman kapanacağı da aynı şekilde açıklanabilirdi. Bu sıkıntıyı bir çok kez yaşadık. Şehirde turizmle ilgililenenlerden bu konuda görüş alınmalıydı” ifadelerini kullandı. sonnokta

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.