Adliyede gergin duruşma

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde kaybolduktan 76 gün sonra cesedi bulunan Adem Kara cinayetinin şüphelisi olarak tutuksuz yargılanan H.K. ve C.K. adlı iki sanık için mütalaa veren savcı, iki sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Sanık vekili, savcının dosyayı okumadan mütalaa verdiğini ileri sürünce savcı, “Gel beraber yazalım.” dedi. Araya giren mahkeme başkanı, avukatın beyanlarının üzücü olduğunu belirterek, sert bir dille uyardı.   Mersin cinayetinde savcı mütalaasını verdi, Mart ayında mahkeme heyeti duruşmayı karara bağlayacak.

EVİNE 100 METRE MESAFEDE BULUNDU

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Mersin Mahallesinde yaşayan Adem Kara, 9 Mart 2017 tarihinde kaybolmuş ve 24 Mayıs 2017 tarihinde evine 100 metre mesafedeki su kuyusunda cesedi bulunmuştu. Yapılan otopsinin ardından Adem Kara’nın nasıl öldürüldüğü ortaya çıktı. Adem Kara’nın başının sol kısmına küt bir cisimle vurularak öldürüldükten sonra kuyuya atıldığı tespit edildi.

BULDUĞU DELİLİ SAVCILIĞA ULAŞTIRDI

Cinayetin ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde Adem Kara’nın iki kuzeni iki kez gözaltına alındı. Tutuklanan H.K. ve C.K. adlı kuzenler itiraz üzerine 5 gün sonra serbest bırakıldı. Kuzenlerin serbest bırakılmasının ardından soruşturmayı derinleştiren jandarma katilleri cezaevine göndermek için maddi delil ararken, Adem Kara’nın ağabeyi Ali Kara cinayeti aydınlatmak için bulduğu delilleri savcılığa bildirdi.

SAVCI DURUŞMADA MÜTALASINI VERDİ

Adem Kara cinayetinin şüphelisi olarak tutuksuz yargılanan iki sanık için mütalaa veren savcı, iki sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Sanık vekili, savcının dosyayı okumadan mütalaa verdiğini ileri sürerek, mütalaanın hukuki olmadığını söyledi. Savcı bunun üzerine “Gel beraber yazalım” dedi. Araya giren mahkeme başkanı, avukatı beyanlarının üzücü olduğunu belirterek, sert bir dille uyardı. Tutuksuz yargılana iki sanık beraatlarını talep etti. Taraflara son savunmaları için süre veren mahkeme başkanı, duruşmayı 27 Mart’a erteledi.

 

Anahtar Kelimeler:
CezaAdliyeSavcıMersin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.