AFAD DAHA ÖNCE UYARMIŞ

Jeoloji Odası Mühendisleri Başkanı Semi Hamzaçebi, AFAD’ın daha önce aynı bölgede bir incelemelerde bulunduğunu, buradaki futbol sahasının ve yerleşim yerinin kaldırılması için Büyükşehir Belediyesine ve Ortahisar Belediyesine yazı yazıldığını söyledi. Afetle mücadelenin ana noktasının olay yaşanmadan önlem alınması gerektiğinin altını çizen Hamzaçebi, Jeoloji Odası adına sahada incelemede bulunduktan sonra raporu kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Jeoloji Odası adına sahada incelemede bulunması için bir ekip görevlendirdiklerini belirten Hamzaçebi “Aynı yerde 1 yıl önce yine sahaya kaya parçaları düşmüş bunun neticesinde AFAD burayla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Zaten burası imara esas planda jeolojik olarak sakıncalı alan gözüküyor. Bununla ilgili olarak da buradaki futbol sahasının ve yerleşim yerinin kaldırılması için Büyükşehir Belediyesine ve Ortahisar Belediyesine yazı yazılmış. Jeolojik olarak sakıncalı alan demek orayı yerleşime açamazsın, herhangi bir tesis yapamazsın demek. Orayı AFAD bölgesi olarak düşünün her türlü riskle her an karşı karşıya” diye konuştu.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONUNA BİLGİLENDİRME YAPILMIŞ

AFAD’ın daha önce aynı bölgede bir incelemelerde bulunup raporları Büyükşehir’e ve Ortahisar’a bildirdiğini hatırlatan Hamzaçebi “Kayıt numaraları falan hepsi mevcut. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna sahanın kullanılmaması yönünde de bilgilendirme yapılmış. Maalesef görüyoruz ki herhangi bir tedbir alınmamış. Ortahisar Belediyesinin normalde oradaki tesisi kapatması lazımdı. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna da böyle bir bilgilendirme yapılmış, netice de riskli bir bölgede o tür maçların yapılmasına izin vermeyip başka sahalara yönelmesi gerekirdi. Jeoloji Odası olarak sahada gerçek durumu ortaya çıkarmak için incelemede bulunuyoruz. Daha sonra bununla ilgili raporu yayınlayacağız” ifadelerine yer verdi. Can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirten Hamzaçebi “Ne yazık ki illa bir yerde can kaybı olduğu zaman aklımız başına geliyor. Aksi takdirde bir şey olmaz deyip aynı şekilde devam ediliyor. Afetle mücadelenin ana noktası olay yaşanmadan önlem almaktır. AFAD İl Müdürlüğü de yerinde incelemelerde bulunmuş ve gerekenleri söylemiştir. İhmal edilmiş ihmal edilmemesi gerekiyordu. Orada masa büyüklüğünde bloklar var. Düşünün maç oynanırken bir evladımızın zarar görmesi, yaralanması kabullenemez bir durum” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105