Akçaabat'ta muhteşem festival başladı!

Trabzon Akçaabat'ta muhteşem festival başladı!

29. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali coşkulu başladı.29. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları kapsamında Atatürk Parkı’nda çelenk sunma töreni yapıldı. Törenin ardından yurt içinden ve yurt dışından gelen ekiplerin ve Akçaabatlı vatandaşların katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi ve yayla göçü canlandırıldı. Kortej yürüyüşüne, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Karaoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı A. Hüseyin Altıntepe, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabat Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı M.Hikmet Eyüboğlu, siyasi partilerin yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, meclis üyeleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 A. Fazıl Ağanoğlu İlkokulu önünden festival kortej yürüyüşü başladı ve yayla göçü canlandırması yapıldı. Oldukça renkli anlara sahne olan kortej yürüyüşü sahil park havuzlar alanına kadar devam etti. Sahil parkta yurt içinden ve yurt dışından gelen gurupların, vatandaşların ve protokol üyelerinin de katılımıyla yöresel sanatçı eşliğinde büyük horon halkası oluşturuldu. Akçaabatlılar, sahil parkta kurulan horon halkasıyla horona doydu. Festival programı, Halk Oyunları Ekiplerinin gösterileri, yerel sanatçılar ve Emre Kaya konseriyle devam etti. Festival programının açılış konuşmasını yapan Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, “ Horonun başkentine Akçaabat’a hepiniz hoş geldiniz; sefalar getirdiniz. Bir yanımız deniz bir yanımız yayla. Bir tarafımız mavi, bir tarafımız yeşil… Mavisine ve yeşiline doyamadığımız Akçaabatımız her yıl temmuz ayında bir başka güzelliğe bürünüyor. Yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlerimizin katılımlarıyla Akçaabatımız rengarenk hale geliyor. Bu heyecanı, bu güzelliği bizlere yaşattıkları için bu festivali eden tüm birimlere Akçaabat Belediyesi adına teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Sayın Osman Nuri Ekip yoğun iş temposu sebebiyle kortej yürüyüşünün hemen ardından istemeyerek aramızdan ayrılmak zorunda kaldı. Sizlere Sayın Başkanımızın selamını iletmek istiyorum. Ülkemizin çeşitli yerlerinden ve yurt dışından gelen misafirlerimiz, Akçaabat’ın tarihi değerlerini ve yaylalarını gezip görecekler ve bu sayede gönüllü elçilerimiz olacaklar. Bu vesileyle hepinizi saygıyla selamlıyor; festival b oyunca iyi eğlenceler diliyorum.” Dedi. Festival kapsamında 19 Temmuz gecesi devam eden programda; Halk Oyunları i seyirciler karşısında hünerlerini sergilediler. Dolu dolu geçen festival programında Coşkun İşçi, Yahya Altun ve Emre Kaya sahne adı. Pop müziğine yeni bir ses yeni bir yorum getiren; adeta beste fabrikatörü olan Emre Kaya ile coşan Akçaabatlılar eğlence dolu bir gece yaşadılar. Gece boyunca bitmeyen enerjisiyle sahnenin tozunu attıran Emre Kaya, seyirciden tam not aldı. Vatandaşın yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılanan sanatçıya konser sonrası Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar plaket verdi.


 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.