Ambulans helikopter 9 hasta için havalandı

Trabzon’da ambulans helikopterin 9 günlük sürede 9 hasta için havalandığı açıklandı. Trabzon Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 24 Ağustos 2020 ile 2 Eylül 2020 tarihleri arasında 9 hasta için uçuş yapan ambulans helikopterin 10 saat 57 dakika uçuş yaptığı ifade edildi. 9 hastanın naklini gerçekleştiği belirtilen açıklamada, müdahal edilen hastaların nereden alındığı ve neler taşındığı açıklandı.

Trabzon ambulans helikopter 24.08.2020 ile 02.09.2020 tarihleri arasındaki 9 günlük sürede 9 hasta için havalandı.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğünden Ambulans helikopterin faaliyetleri ile ilgili yapılan açıklamada; “İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet vermekte olan Hava 61 Helikopter Ambulans 24.08.2020-02.09.2020 tarihleri arasında il içi ve il dışı 9 (dokuz) hastanın naklini gerçekleştirmiş olup; belirtilen zaman diliminde 10 saat 57 dakika uçuş yapılmıştır. İleri tetkik ve tedavilerinin yapılması amacıyla KTÜ Farabi Hastanesi, Of, Vakfıkebir ve Tonya Devlet Hastanelerinden Hava 61 Helikopter Ambulans ile alınan 8 (sekiz) ayrı hastanın; S.B.Ü.Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma, Giresun Üniversitesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları EAH, Ankara Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Özel Medikal Park Karadeniz Hastanesine nakil işlemleri hava yoluyla başarıyla gerçekleştirilmiştir. Ayrıca belirtilen tarih aralığında; Düzköy Çal mahallesinde olay yerinden alınan bir hastanın naklide Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesine havayoluyla başarıyla gerçekleştirilmiştir. Tüm hastalarımıza acil şifalar dileriz.” İfadelerine yer verildi.

Anahtar Kelimeler:
AmbulansSağlıkDakikaEAH
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.