Ambulanslar kurtarmaya devam ediyor

Helikopter ambulanslar bayramda da görev başındaydı.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı helikopter ambulanslar bayramda da görev başındaydı. Hava ambulansları Akçaabat, Vakfıkebir, Tonya, Çaykara, Of Devlet Hastanelerinden ve KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesinden 8 hastanın acil naklini gerçekleştirdi. 1 Ocak-15 Ağustos tarihleri arasında helikopter ambulansı hizmeti ile hava yolu kullanılarak nakli gerçekleştirilen hasta sayısı 160 ‘a ulaştı.

BAYRAMDA 8 HASTANIN NAKLİ YAPILDI

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Helikopter Ambulanslar bayram boyunca il içi 8 hastanın acil naklini gerçekleştirdi. İleri tetkik ve tedavilerinin yapılması amacıyla Akçaabat, Vakfıkebir, Tonya, Çaykara Devlet Hastanelerinden ve KTU Tıp Fakültesi Hastanesinden alınan birer ve Of Devlet Hastanelerinden alınan 3 hasta olmak üzere toplam 8 ayrı hastanın; nakil görevleri ambulans helikopterle başarıyla yapıldı.

160 NAKİL GERÇEKLEŞTİ

1 Ocak-15 Ağustos 2019 tarihleri arasında Trabzon ilinde konuşlandırılan, İl Sağlık müdürlüğü bünyesindeki 112 helikopter ambulansı hizmeti ile hava yolu kullanılarak nakli gerçekleştirilen hasta sayısı 160 ‘a ulaştı. Öte yandan KTÜ Tıp Fakültesinde tedavisi devam etmekte olan 3 yaşındaki bir çocuk hastanın İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakli ve 12 günlük bir yenidoğan hastanın İstanbul Bağcılar Hospitalist Hastanesine hızla sevkleri yapılarak, aynı gün içinde iki hastanın nakli gerçekleştirilmiş oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.