ANKARA’YA SEVK BİTTİ HASTALAR TRABZON’DA TEDAVİ OLACAK

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bugün PET-CT Tomografi cihazı alınan Nükleer Tıp Kliniği ünitesinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, AK Parti Trabzon Millletvekili Adnan Günnar, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Türedi ve ilgililer katıldı.

TÜREDİ, “ANKARA’YA SEVK EDİLEN HASTALAR ARTIK TRABZON’DA TEDAVİ OLACAK”

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Türedi, “Ünite teknolojik imkânların bize sağlamış olduğu en üst düzey cihazlarla donatılmış 400 metrekare alanda 10 personelle beraber 2 uzman arkadaşımızın görev yapacağı, kanser taraması, kanser tanısı, evrelemesi, tedavisi ve takibi açısından önemli hizmetler sağlayacak. Bölgemize daha önce verilmeyen gallium ve galliuma bağlı olarak uygulanan tedavilerle prostat kanseri gibi birçok kanser türünde aynı zamanda tedavi imkânı da sağlamış olacağız. Artvin’den Samsun’a kadar daha öncesinde Samsun, Ankara gibi diğer illere sevk edilmesi gereken tanı ve tedavi imkânını da hastanemize kazandırdık.” açıklamalarında bulundu.

USTA , “RANDEVULAR 40-50 GÜNDEN 3-7 GÜNE DÜŞECEK”

İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, “Randevu sürelerimiz 40-50 günlere kadar gelmişken, vatandaşın içerdeki çekim süreci 30 dakikalara kadar sürerken, insanlar bu sürede radyoaktif maddeyle muhatap olma süreci yaşarken, şimdi 15-20 dk’ya kadar radyosyona mazuriyetini düşürmüş oluyoruz. Randevu sürecimizi de 3-7 günlere çekmiş oluyoruz.” şeklinde konuştu.

MUMCU, “BÖLGEMİZDEKİ ONKOLOJİK TEDAVİ AÇIĞINI KAPATACAK”

AK Parti İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu, “Böyle güzel bir üniteyi hastanemize kazandıran Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere devletimize teşekkür ediyoruz. Pet ünitesi onkolojik hastaların gerçekten çok ihtiyacı olan bir ünite. Bölgemizdeki bu açığı kapatacak önemli bir kazanım. Fakültede de Pet-CT cihazımız var. Kanuni’de de açılması bölgede onkolojik hastalara hizmet vermeyi kolaylaştıracak sağlık alanında.” diye belirtti. G

USTAOĞLU, “HASTALAR İÇİN ZAMANDAN TASARRUF EDECEK”

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise, “Sağlık hizmetinde geldiğimiz noktada yeni birimimizi hizmete sokuyoruz. Kanserde erken tanı çok önemli. Zaman kavramının önemli olduğu bu tip hastalıklarda böyle bir cihazın ilimizde hizmet vermesi önemli. Gecesini gündüzüne katarak hizmet veren sağlık çalışanlarımıza Allah’tan yardımcı olmalarını temenni ediyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.