Aşı kriteri tartışması

Türkiye’de de grip aşısına olan talep artınca bakanlık aşıda kriter koymuştu. Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Yaşar Güven, vatandaşın aşı olamayınca doktorları suçladığını ve bunun kendileriyle ilgisinin olmadığını söyledi.    Kovid salgını can almaya devam ederken, kışın gelmesi ile vakalar arttı. Türkiye’de de grip aşısına olan talep artınca bakanlık aşıda kriter koymuştu. Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Yaşar Güven, kriterleri taşımayanlara aşı verilemediğini ancak vatandaşın doktorları suçladığını ve bunun kendileriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

KRİTERİ BAKANLIK KOYDU

Türkiye’ye 1.5 milyon aşının aldığını hatırlatan Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Yaşar Kibar Güven, “Aşı sayısı az olduğu için kriterler var. Aşı sayısı arttığında kriterler de rahatlayacak. ülkeye 1.5 milyon aşı alınmış. Bu da dağıtılacak. Eskiden 65 yaş ve üzerinde herkese yapılıyordu. Öte yandan 62 yaşındaki insan baypas ama aşı olamıyor. Kriteri tutmuyor. Şimdi kriterler değişti. Geçen yıl aşı sayısı fazlaydı. Bunun ekonomik kısmı da var. Herkes doktordan ve ASM’lerden aşı işini biliyor. Doktorlar ekrana TC giriyor ve duruma bakıyor. Hasta, bakanlığın kriterlerine uyuyorsa aşı veriliyor. Bizimle bir ilgisi yok. Direkt göz önünde doktor olunca vatandaş bize çıkışıyor.” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.