Avrasya’da gündem demiryolu

Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.Ersan Bocutoğlu Bakü, Tiflis ve Kars Demiryolunun açıldığını belirterek, “Trabzon’u bu hatta bağlamak için Erzincan-Trabzon hattının açılması konusunda kamuoyu oluşturmaktayız. Avrasya farkındalık yaratma açısından bu tür projelerde yer alarak toplumsal hizmetlerini sürdürüyor” dedi. Çin Üniversiteleri ve Gürcistan Üniversiteleri ile yakın ilişki içerisinde olduklarını belirten Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu “Biliyorsunuz Bakü, Tiflis ve Kars Demiryolumuz açıldı. Trabzon’u bu hatta bağlamak için Erzincan-Trabzon hattının açılması konusunda kamuoyu oluşturmaktayız. Avrasya farkındalık yaratma açısından bu tür projelerde yer alarak toplumsal hizmetlerini sürdürüyor” dedi.

ARAŞTIRMA KONULARIMIZI EKONOMİNİN GEREKTİRDİĞİ ALANLARA YÖNLENDİRİYORUZ

Avrasya üniversitesinin bölgesel olarak eğitime başladığını fakat 8 yıl gibi kısa bir sürede uluslararası alanda hizmet veren bir üniversiteye dönüştüğünü belirten Bocutoğlu “Avrasya bölgesel olarak başlasa da şuan uluslararası seviyede öğrenci kabul ediyor. Biz bu uluslararası bağları her geçen gün güçlendirerek geliştirmeye çalışıyoruz. Bir yandan uluslararası öğrenci kabul edebileceğimiz programları arttırırken öbür yandan araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizi bölgesel ekonominin gerektirdiği alanlara yönlendirmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

AVRASYA TOPLUMSAL HİZMETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Çin Üniversiteleri ve Gürcistan Üniversiteleri ile yakın ilişki içerisinde olduklarını kaydeden Bocutoğlu “Biliyorsunuz Bakü, Tiflis ve Kars Demiryolumuz açıldı. Bu hattın bir kısmı Gürcistan üzerinden Karadeniz’e ve oradan Avrupa’ya giderken, hattın bir kısmı da Türkiye üzerinden Avrupa’ya gitmektedir. İşte biz Trabzon’u bu hatta bağlamak için Erzincan-Trabzon hattının açılması konusunda kamuoyu oluşturmaktayız. Basına sık sık beyanat vererek Çin tarafından geliştirilen bir yol projesinin karayolu ağını demiryolu kısmına bağlamaya çalışmaktayız. Avrasya farkındalık yaratma açısından bu tür projelerde yer alarak toplumsal hizmetlerini sürdürüyor” biçiminde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.