“Ayvazoğlu’nun yeri doldurulamaz”

“AYVAZOĞLU’NUN YERİ DOLDURULAMAZ”

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün boşalan koltuğa kimin geleceği merak konusu iken Ayvazoğlu’nun yerinin doldurulamayacağını dile getiren Şahin, “Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, sadece Trabzon değil Karadeniz turizmi için çok önemli bir koltuk. Nihayetinde devlet belli formatlar çerçevesinde atama şeklinde yapıyor. Özel sektörün yönlendirmesiyle olacak bir iş değil. Fakat gönül istiyor ki sektöre bağlı, sektörü bilen, bölgeyi tanıyan, turizmden anlayan, turizmin dilini konuşabilen biri olsun… Turizm Bakanı da sektörün içinden olduğu için Trabzon’a yapılacak atamada bu hususlara dikkat edilecektir. Giden arkadaşımızın Trabzon’da yeri dolmayacaktır. Trabzon’da çok kalamadı ancak kaldığı sürede Trabzon’da ses getirici çalışmalar yaptı. Sektörün içinde Ali Ayvazoğlu’nun olduğu bir alternatifinden sonra Ayvazoğlu’nun yerine gelecek arkadaşın işinin zor olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

SALGIN SÜRECİ RESTORASYONLAR İÇİN BİR FIRSAT

Dünyayı saran pandemiden sonra turizmin 2021’den sonra canlanabileceğini belirten Şahin, “Trabzon turizmini yukarı çekmek için bölgedeki tüm arkadaşlarla çabalıyoruz. Ancak var olan sorunu çözmedikçe ne bölgede ne Türkiye’de ne de dünyada turizmin bir anda ivme kazanacağının çok kolay olmadığını düşünüyorum. Turizm 2020’de ölü geçer. 2021 toparlama yılı olur. Ondan sonraki süreci iyi planlama ve pazarlamak lazım. Şuanda hem turizmciler hem de Trabzon’daki destinasyonlarında yapılan tadilatların bitirilip turizme kazandırılacak hale gelmesi gerekiyor. Şu süreci de bu açıdan iyi değerlendirmek lazım.” diye konuştu.

AVRUPA TURİZMİNE YÖNELECEĞİZ

Trabzon’un önemli destinasyonlarının açılmasıyla Avrupa turizmine yelken açılacağına işaret eden Şahin, “Ayasofya, Sümela Manastırı gibi yerlerin çalışmalarını bir an önce bitirip 2021 ve 2022’de artık Avrupa kültür turizmine daha doğru devam edeceğimiz gözüküyor.” dedi.

“UFUKTA YÜZDE YÜZ EMİN OLDUĞUMUZ KİŞİ GÖZÜKMÜYOR”

Şahin sözlerine son vermeden ise şunları kayda geçti: “Karadeniz ve bölge turizmi için başarılı ve faydalı olabilecek arkadaşımız kimse onun gelmesini isterim. Adrese teslim işlerini sevmem ama şu kişi faydalı olur diyebilecek bir kimse de önümüzde gözükmüyor. Turizm Bakanlığı bu işi çözecektir.”

Anahtar Kelimeler:
TurizmKaradenizKültürAli
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.