BABA ADAY OLDU OĞLU İŞTEN ATILDI

Baba MHP’den aday olunca, AK Partili belediyede çalışan oğlunu ten attı.
MHP ADAYI İLE FOTORAF ÇEKTİRİNCE…
Gümüşhane’de seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. AK Partili Belediye Başkanı Ercan Çimen yeniden aday olunca, karşısına MHP’den Sabri Varan, İYİ Parti’den Mustafa Canlı ve Saadet Partisi’nden Şerif Erdal ve CHP’den Bedri Ağaç çıktı. Seçim yarışı tüm hızıyla sürürken, Yasin Bal, MHP Belediye Başkan Adayı Sabri Varan ile fotoğraf çektirdi. Bunun üzerine mevcut belediye başkanı Yasin bal’ın çocuğunu arayarak uyarıda bulundu. 
MHP’DEN MECLİS ÜYELİĞİNE ADAY OLDU 
Yasin Bal, MHP Gümüşhane Milliyetçi Hareket Partisi’nden dördüncü sırada aday gösterildi. Bunun üzerine Yasin Bal’ın oğlu Burhan Bal, Gümüşhane Belediyesi’ndeki işinden tazminatsız olarak çıkarıldı. Ercan Çimen’in oğlu Gökhan’ı aradığını ileri süren Yasin Bal,  belediye başkanını oğlun,  ‘Abinin de durumu var, abini de işe ben aldım, gerekirse gereğini yaparım’  diye tehdit ettiğini söyledi. 
ADAY OLDUM OĞLUMU İŞTEN ÇIKARDI 
Yasin Bal, Meclis üyeliğim açıklanınca ertesi gün Burhan’ın çıkışını verdi. Çıkış yazısının masasının üzerinde olduğunu biliyordum, bekletiyordu. Belediye Başkanı Ercan Çimen’in kendisini aradığını belirten Burhan Bal, iftara atılarak işinden olduğunu söyledi. İkinci katta bulunan çöpün içerisinde bulunan alkol şişelerinin kendisine atmış gibi gösterilerek, savunmasının alındığını ve iş akdinin feshedildiğini ifade etti.  Kamera kayıtlarını istediğini belirten Burhan Bal, “Babam adaylığını açıkladı,işten çıkış  evrağı postayla eve geldi. Eğer ben bu işleri yapmışsam niye daha önce çıkışımı vermediler” dedi. Belediye Başkanı Ercan Çimen’in kendisini, kardeşini, eşini, amcasının oğlunu aradığını belirten Burhan Bal, “Sürekli olarak, ‘baban ne yapıyor, babanı vazgeçiremez miyiz’ diyordu. Biz de ona, ‘O bizim büyüğümüz, ona akıl mı verelim bu yaştan sonra’ dedim+ diye konuştu. 
İŞTE BABASI ADAŞ İŞÇİNİN ÇIKIŞ BELGESİ 
Babası aday olunca işini kaybeden Burhan Bal’a ulaşan çıkış belgesindeki suçlamaların ağır olduğu görüldü. İşte o belgedeki suçlamalar:  ‘Şirketimize bağlı olup, Gümüşhane Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde büro işçisi olarak çalışmakta iken 5.2.2019 günü saat 00.00-08.00 arasında belediyemiz giriş katındaki zabıta güvenlik odasında nöbetiniz bitiminde saat 08.00’da yapılan iş yeri kontrollerinde, zabıta-güvenlik odasındaki bankonun üzerinde 4-5 bardak neskafenin bankonun üzerine ve yerlere döküldüğünün, sigara izmaritlerinin ortalıkta olduğunun, çöp kovasında iki adet içki şişesinin (volim marka beyaz şarap) bulunduğunun, işyerimize sarhoş geldiğiniz ve katlardaki lavabolardan deterjan ve peçete çaldığınız, görevinizi kötüye kullandığınız, tutanak ve kamera kayırlarından tespit edilmiştir. Bu nedenle, İş Kanununun ilgili maddeleri ve İşyeri Disiplin Yönetmeliğimizin madde 9-d bendi, işçinin işyerine sarhoş yahut uyuşturucu madde almış olarak gelmesi ya da işyerinde bu maddeleri kullanması ve madde 9-e bendi, işçinin işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, maddeleri gereği haklı nedenle tazminatsız fesih cezası verilmesi maddeleri gereğince 08.02.2019 tarihi itibariyle haklı nedenle tazminatsız olarak iş akdinizin fesih etmiş bulunmaktayız’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.