Bahara aldanmayın!

Prof. Dr. Kemalettin Aydınlı: Güneşe aldanmayın tehlike sürüyor 

'Evde kal' çağrılarına rağmen birçok kentte güneşli havayı görenler kendini dışarı attı. Sorumsuz davranan birçok vatandaş sosyal mesafe kuralını hiçe saydı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın ise, " Bugünlerde özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar mümkün olduğunca evden çıkmamalı. Maske taktığı için kendisine virüsün bulaşmayacağını düşünmek, yalancı güven hissine kapılmaktır, insanlar bunu yapmamalılar." diye uyarıyor.  'Evde kal' çağrılarına rağmen birçok kentte güneşli havayı görenler kendini dışarı attı. Sorumsuz davranan birçok vatandaş sosyal mesafe kuralını hiçe saydı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın ise, " bugünlerde özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar mümkün olduğunca evden çıkmamalı. Maske taktığı için kendisine virüsün bulaşmayacağını düşünmek, yalancı güven hissine kapılmaktır, insanlar bunu yapmamalılar." diye uyarıyor.

VATANDAŞ UYARILARA KULAK ASMALI

Koronavirüs kâbusu tüm dünyayı sarmaya devam ediyor. Havaların ısınmasını fırsat bilenler ise kâbusun yarattığı korkuya aldırış etmeyip, 'bana bir şey olmaz' deyip yasakları çiğniyor, kendi de dâhil herkesi tehlikeye atıyor. Yurdun dört bir yanında uzmanların 'evde kalın' çağrılarına uymayan çok sayıda vatandaş, yasağa rağmen sokağa çıktı. Güneşli havayı görenler kendini dışarı attı. Çarşı, cadde ve pazarlarda çok sayıda insanın sosyal mesafe kuralını dikkate almadan dolaştığı gözlendi.

20-35 YAŞ DIŞARIDA

Virüs nedeniyle faaliyetleri durdurulan kafe-lokanta gibi iş yerlerinde çalışan ve daha çok 20-35 yaş arası grupta bulunanların büyük bölümünün de ‘sosyal izolasyona’ uymadıkları tespiti yapıldı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın özellikle büyükşehirlerde kamunun bu konuda tedbirlerini artırması gerektiğine dikkat çekerek “Sokakta, caddelerde, maskesiz gezen, sosyal mesafeyi korumayan, iki kişiden fazla olan gruplara müdahale edilmelidir. Hizmet sektörü şu anda faaliyette değil, ama bu sektörde çalışan 20-35 yaş arasındaki gruplar, dışarıda olmak için program yapıyor. Bunlara kamu eliyle engel olunmalı. Prof. Dr. Kemalettin Aydın, bugünlerde özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar mümkün olduğunca evden çıkmamalı. Maske taktığı için kendisine virüsün bulaşmayacağını düşünmek, yalancı güven hissine kapılmaktır, insanlar bunu yapmamalılar.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
AttıVatandaşGüneş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.