Bakan Kurum'dan Avni Aker'den flaş açıklamalar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Trabzon'a geldi.  Millet Bahçesi yapılacak olan Avni Aker'de açıklamalarda bulunan Kurum, şunları söyledi:

"Trabzon'da 18 yıllık AK Parti iktidarları döneminde 33 milyarlık iş yaptık.  Kentsel dönüşümden, alt yapıya, içme suyu gibi bir çok işi yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Gelidğimiz süreçte, hemen hemen Trabzon'umuzun tüm ilçelerinde yatırımlarımız var. Vatandaşlarımızın talepleri neyse o talepleri gidip sorunları yerinde görüp, o sorunları çözmek suretiyle gerçekleştiriyoruz.  Sabahleyin Vakfıkebir'deydik. Orada millet bahçesi projemizi var orayı ziyarette bulunduk.  akçaabat ilimizde milet bahçesi projesinin değerlendirmesini yaptık. Oranın açılışını gerçekleştirmiştik.  Acil öncelikli projeleri başlatma kararı aldık.  Millet bahçesinden Kentsel Dönüşüme, atık su arıtma tesisi ve içme suyuna kadar bir çok projeleri başlattı. Ortahisar Zağnos Kentsle Dönüşüm kapsamında bin 85 konut ve iş yeri yapımını tamamladık ve vatandaşlara etaplar halinde teslimini gerçekleştiriyoruz. 

ÇÖMLEKÇİ'DE HAZİRAN AYI İÇİNDE PROJE BİTİYOR, TEMMUZDA İNŞAAT BAŞLIYOR

Tabakhane Kentsel Dönüşüm kapsamında 353 konut gerçekleştirdik.  Pazarkapı'da 7 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışmalarını başlattık.  Trabzon'un problemi olan, gelen geçen vatandaşların bu binaları niye yıkmıyoruz dediği Çömlekçi Kentsel Dönüşüm alanı var. 324 binadanoluşuyor. Yatay mimari esaslı, konutların 3 - 4 katı geçmediği önemli projeyi de yürütüyoruz. 324 binanın 108'inin yıkımını tamaladık. Haziran ayı içinde bütün proje süreçlerini tamamlayıp Temmuz ayında orada inşaatlara başlamak istiyoruz. Akçaabat'ta dere güzergahı üzerinde küçük sanayi sitemiz var. Bu projeyi yapımını gerçekleştirecek. 10 hektarlık alanda 162 dükkanı projleendiripçok daha düzgün projeyi akçaabat Trabzon'a kazandırmış olacağız. 27 milyonluk maliyeti olan proje için talep toplayacağız. Talep neticesinde vatandaşlarımıza en hızlı şekilde projeninyapımını gerçekleştireeğiz.  Değirmendere Sanayi Dönüşümü.. Büyükşehir Belediyemizin örnek diyeceğimiz projesi var. Çalışmalar başlattılar. Vatandaşlarımızla görüşerek, talepler almak suretiyle orada ki dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz.

SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA 1 AYDA BİTİYOR

Şehrin Merkezinde bulunan sokaklarda sağlıklaştırma yapacağımızı söylemiştik. BüyükşehirBelediyesi ve İller Bankası projeyi yürütüyorlar. Fatih Parkı etrafında,Valiliğimizin Belediyemizin yoğun olarak kullandığı Uzunsoka ve Maraş'ın çıkışında bu alanda örnek şehircilik çalışması yapıp Trabzon'umuza teslim etmiş olacağız.  4 milyon 600 bin TL bedeli projemizi 1 ay içinde tamamlayıp Trabzonlu hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. 45 binada 600 metre cephe sağlıklaştırması yapmış olacağız.  Akabinde Uzunsokak ve MaraşCaddesi, Kunduracıların olduğu alanda sokak sağlıklaştırmaya devam edeceğiz. Etaplar halinde tamamlamış olacağız.

TRABZON'A 15 MİLYON EUROLUK PROJE

İçme Suyu Projemiz var. 15. 5 milyon Euroluk proje yürütüyor.  Şehrin merkezinde ki boruları değiştireceğiz. Büyükşehir Belediyemiz akabinde o sokaklarda kanal oluşturulacak. Her türlü alt yapının götürüleceği kanal olacak. Ondan sonra ki süreçte bu sokakları bir daha kazmadan bitirerek, asfaltıyla, kaldırımıyla, aydınlatmasıyla Büyükşehir Belediyesi örnek proje yürütecek. Bizde kendisine destek sağlayacağız.

DERE YATAKLARINDA 466 RİSKLİ BİNA

Trabzon genelinde dere yataklarında bulunan 466 bina, bir selde heyelanda taşkın riski bulunan 466 bina tespiti yaptık. Bu binaların hızlı şekilde kentsel dönüşüme tabi tutulmak suretiyle taşınma, büyükşehir belediyesiyle yürütüyoruz.

 MİLLET BAHÇESİ 9. AYDA BİTİYOR

Trabzon'da 3 tane millet bahçesi var. Vakfıkebir'de 9. ayda hizmete sunacağız. Akçaabat'ta millet bahçesini bitirdik. Şu an bulunudumuz Trabzonspor'umuzun tarihi başarılarına ev sahipliği yapan tarihi alan. Tarım Bakanlığı konutlarını da dönüştürmek suretiyle o alanı milet bahçesinin içine katacağız.  İçinde 500 araç kapalı ve açık olmak suretiyle otopark var. İçinde Trazonspor anılarını yaşatacak müzemiz var. Etkinlik alanı, tribünlerin olduğu önemli millet bahçesi projesini inşaasını gerçekleştiriyor olacğız. Bu projeyi de 9. ayda vatandaşlarımızın hizmetine açmış olacağız. 

UZUNGÖL DÜNYA MARKASI OLACAK

Valiiliğimizle birlikte kaçak yapılarla mücadele kapsamında yıkımı gerçekleştirdik. Uzungöl'ün merkezinde dönüşüm projesine başladık. Uzungöl'de ki kaldırımların, sokakların, aydınlatmaların iyileştirilmesi kapsamında tıpkı Ayder'de olduğu gibi Uzungöl'de de proje yürütüyoruz. Sosyal alanları olduğu projeyi Büyükşehir Belediyesi ve İller Bankası yürütüyor. 3 milyonluk bedele başlıyoruz. İhalesi gerçekleşecek.. İkinci etabında ihalesini gerçekleştireceğiz. Oraya maddi ve teknikt anlamda her türlü desteği verip Uzungöl'ü dünya markası haline gitercek adımlara başlayacağız.  Barma yaylasını korumak için 3 ilyon bedelle hibe kapsamında büyükşehir belediyesine gönderdik. Orada Trabzonlu vatandaşlarımızın gideceği o doğal güzelliklere eşsiz şekilde bakacakları o alanların koruma projesini Büyükşehir Belediyesiyle yürütüyoruz.


 

Anahtar Kelimeler:
UzungölAk PartiSokak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105