Bakanlık Farabi’nin önünü kesiyor

Robotik Cerrahi Cihazının altyapısını hazırlayan Farabi bakanlıktan onay alamıyor.

Hastane Nisanda İzin İstedi

Türkiye'de sağlık sisteminde önemli bir yer tutan ve özellikle kanser hastalarının tedavisinde kullanılan Da Vinci Robotik Sisteminin altyapısının oluşturulmasına rağmen Sağlık Bakanlığının izin vermemesi nedeniyle Tıp Fakültesi cihazı hastaneye alamıyor. Bölgemizde cihazın olmaması nedeniyle hastaların Ankara ve İstanbul’da tedaviye gittiği öğrenildi. 

Bakanlık ‘İhtiyaç Yok’ Dedi!

KTÜ Tıp Fakültesi yetkililerinin üç yıldır altyapısı için çalıştıkları robotik cerrahi sistemini en iyi derecede uygulayan bir kadro oluşturdukları ve ardından 2020 Nisan ayında Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundan onay istedikleri öğrenildi. Trabzon ve Rize araştırma hastanelerine 2.5 yıl önce onay veren bakanlık, her iki hastanenin de cihazı alamadığını görmezden gelerek KTÜ Farabi’ye ihtiyaç yok diyerek izin vermedi.

Hastalar Ankara ve İstanbul’a

Sağlık Bakanlığının Türkiye’de Hacettepe başta olmak üzere Ankara Tıp, Gazi Tıp, Cerrahpaşa Tıp, Çapa Tıp, Ege Tıp, 9 Eylül Tıp, Akdeniz Tıp, Çukurova Tıp fakültelerine (Her şehre iki-üç cihaz) izin verirken KTÜ Tıp Fakültesine onay verilmemesi büyük şaşkınlık yarattı. Sağlık Bakanlığının Doğu Karadeniz’deki kanser hastalarının Ankara ya da İstanbul’a gitmelerini özendirdiği ortaya çıktı.

 

Anahtar Kelimeler:
KtüTıpEgeRobotik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105