BAKIN GÖREVDEN NASIL ALINDILAR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Tandoğan, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Zahid Demirtaş, İnsan Kaynakları Daire Başkanı ve TİSKİ Özel Kalem Müdürü Berrin Soygenç görevden alındı. Soygenç CHP tarafından sürgün edilmiş bir AK Partili olarak biliniyor.

GAZETECİ YAZDI GÖREVDEN ALINDI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKI Genel Müdürlüğü'nde yaşanan görevden almalar, AK Parti tabanında şok etkisi yarattı. Kurumun hafızası olan TİSKİ Genel Müdür Yardımcısı Nurettin Tandoğan görevinden alındı. Alınma nedeni ise bir gazetecinin genel müdürün evinde, yardımcısının ise sahada olduğunu yazmasından kaynaklı olduğu ileri sürüldü. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi'ye yakınlığı ile bilinen Tandoğan'ın hiç gündemde yokken görevden alınması tepkilere neden oldu.

CHP SOYGENÇ’İ SÜRMÜŞTÜ

TISKİ'de görevden alınan bir başka isim ise AK Parti Trabzon Merkez İlçe Kurucu Kadın Kolları Başkanı Berrin Soygenç oldu. 20 yılı aşkın süredir belediyede görev yapan Soygenç, CHP'nin Trabzon Belediyesi'ni yönettiği 2004-2009 döneminde Esiroğlu'ndaki içme suyu arıtma tesisine sürgüne gönderilmişti.

BAKAN SAHİP ÇIKMIŞTI

2009 yerel seçim sürecinde dönemin AK Partili Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın, "Sürgüne gönderdiğiniz başörtülü kızımın hesabını size soracağım" diyerek yüklendiği CHP'nin seçimi kaybetmesi ile görevine dönen Soygenç, daire başkanlığına kadar yükselmişti. Çalışkanlığı ve işine olan hakimiyeti ile takdir toplayan Soygenç'in görevden alınması, özellikle muhafazakar camiada tepki topladı.

YILDIRIM'A ÇALIŞIRKEN GÖREVDEN ALINDI

TİSKİ Genel Müdürlüğünde bugün gerçekleştirilen operasyon ile görevine son verilen bir başka isim ise Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Zahid Demirtaş oldu. İzin alarak İstanbul’a giden ve seçim çalışmalarında Binali Yıldırım’a destek olmak için çalışan Demirtaş’a tebligatın Trabzon’a dönünce yapılacağı öğrenildi. TİSKİ'de görevden alınanların yerine başta Van olmak üzere dışarıdan getirilen isimlerin atanacağı belirtiliyor. Bu arada Strateji Daire Başkanlığı görevine Van Vaski'den Emrah Çayırlı getirildi.

Anahtar Kelimeler:
ChpVanBelediyeTiski
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Temel Bayrak 5 yıl önce

Bir ak partili olarak bu hanım kardeşimize yapılanları kınıyorum. Tayyip beyede sitem ediyorum..zorluoglu gibi ak partili olmayan tipleri bize sectiriyor. Sonra bizim sectiklerimiz ak partililere zulum ediyor

Avatar
Ali ozdemir 5 yıl önce

Bu insanlara yapılan ayıp degilmi kardeşim kim bunlar hdp li mi kayyummu atandı hu şehire vali ve kaymakam yönetiyor bu şehri vay teşkilatın haline.

Avatar
Salih Yıldırım 5 yıl önce

Zorluoğlu ve belediyedeki eşbaşkanı atilla ataman defolup gitsinler bu şehirden. Dolgun maaş vermek için Van'dan, Elazığdan, Sansun'dan, Kocaelinden, İstanbuldan getirdiklerini peşlerinde götürsünler

Avatar
Hayatnur 4 yıl önce

Zorluoğlunun işi yok kişilerle ugrasiyor yazıklar olsun bir bayana bu kadar psikolojik baskı yapılırmi kadının kadrosunu alıyorsun futbol topu gibi ordan oraya atıyorsun o kadının 2 evladı biri hukuk fakültesinde bir evladı elektrik elektronik Müh.okuyor Yazık tir günahtır sizi vicdanli olmaya davet ediyorum