Bankacı zimmetine 774 bin tl geçirmiş

Trabzon’da müşterilerin hesaplarını boşaltan banka çalışanının soruşturması bir yıl sürdü.

Savcı, banka müşterilerinin hesaplarını boşaltan banka görevlisi hakkında hep hapis hem de para cezası talep etti.

ORDU’DA GÖZALTINA ALINDI
Trabzon’da özel bir bankada müfettişlerin yaptığı inceleme sonucunda, bankada mikro bankacılık yetkilisi olarak görev yapan E.İ.’nin 2014-2015-2016 yılları arasında müşterileri adına sahte belge düzenleyerek hesaplarından 774 Bin TL çektiğini tespit etti. Müfettişlerin tespitinin ardından banka ile ilişiği kesilen E.İ. hakkında suç duyurusu yapıldı. Yapılan suç duyurusu üzerine hakkında soruşturma başlatılan E.İ. Ordu’da gözaltına alındı.

TUTUKSUZ YARGILANACAK
Hakkındaki suçlamaları kabul eden E.İ., arkadaşlarına kefil olduğunu ve tefecilere olan borcu kapatmak için müşterilerin hesaplarından para çektiğini söyledi. E.İ., “Borçlulara ulaşamayan tefecilerin kefil olduğum için bana ulaştı. Beni ailemle tehdit ettiler” dedi. Bankayı 774 bin TL zarar uğrattığı iddia edilen E.İ., 254 bin TL’yi iade ettiği ortaya çıktı. Bir yıl süren soruşturma sonucunda Cumhuriyet Savcısı Serkan Akkuş, bankacı E.İ.’nin hakkında zincirleme şekilde bankacılık kanuna muhalefet ettiği gerekçesiyle 12 yıldan az olmamak üzere hapsini talep etti.

PARA CEZASI DA İSTEDİ
E.İ.’nin hakkında hazırlanan iddianamede, hapis cezasının yanı sıra bankayı uğrattığı zararın üç katını ödemesinin talep edildiği belirtildi. E.İ. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacağı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105