BARO'DA KRİZ ÇIKTI

Trabzon Barosu Avukat Hakları Merkezi krize neden oldu. Avukat Hasan Fehmi Erol, Avukat Osman Cora ve avukat Adem Şahintürk Avukat Hakları Merkezi adayı oldu. Sandıkların kurulduğu gün seçime 5 dakika kala Osman Cora ve Adem Şahintürk, çekildiğini duyurdu. Bunun üzerine tek başkan aday Hasan Fehmi Erol kaldı. Başkan Suiçmez ise kendisine yakın olan Araklı’dan önceki dönem CHP belediye başkan adayı Avukat Adnan Beşir’i aday gösterdi. Adnan Beşir 19 oy alırken Hasan Fehmi Erol 11 oyda kaldı.

OLUMLU TEPKİLER ALIYORUM

Yaşanana bu gelişmenin ardından Hasan Fehmi Erol, Trabzon Barosu’na kayıtlı tüm avukatlara bir mail atarak seçimlere şaibe karıştığını ve üzerine oyun oynandığı iler sürdü. Bunun üzerine Trabzon Baro Yönetimi, tüm avukatların mailini Hasan Fetmi Erol’a veren baro çalışanı Yusuf Y.’nin işine son verdi. Yusuf Y. kendisine sözlü değil yazılı tebligat yapılmasını istediği ileri sürüldü. Hasan Fehmi Erol ise olumlu tepkiler aldığını mevcut yönetime yakın isimlerden de kendisinin arandığını ve destek verildiğini söyledi. Bu arada başkan seçilen Adnan Beşir henüz tepkiler nedeniyle göreve başlamadı.

İşte o mail:

Değerli meslektaşlarım;

Dün akşam baromuzda yapılan Avukat Hakları Merkezi seçiminden sonra oluşan bilgi kirliliğine binaen tarafımca açıklama yapılması lüzumu doğmuştur. Baro tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir komisyon seçimi yaşanmıştır. Öncelikle belirtmek gerekir ki, seçim yaptırılmaması yönünde psikolojik baskı oluşturmaya çalışan fikre karşı kararlı bir duruş sergileyerek demokrasi adına seçim yapılmasını sağladık.

Ama ne var ki seçim ise hiç eşit olmayan şartlarda yapıldığı gibi, etik kurallar yerle bir edilmiştir. Adayların seçim konuşmaları sırasında tüm adaylara eşit mesafede olması gereken Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez, kürsüden bana yönelik karalamalar yaparak seçmenin iradesini etkilemiştir. Benim uzlaşmadan yana olmadığımı, komisyonu bir basamak olarak gördüğümü, başkan seçilmem halinde komisyonun sağlıklı çalışamayacağı vb. bir çok olumsuz açıklamalar yapmıştır. Oysa ki, Baro Başkanı'nın açılış konuşmasını yaparak; Avukat Hakları Merkezi’nin misyonunu belirtmekle yetinmesi gerekirken, adaylardan biri aleyhinde olumsuz görüş ve beyanlarda bulunması hiç doğru bir davranış değildir. Adayların birbirleri hakkında eleştirilerde bulunması son derece çok doğaldır. Ancak Baro Başkanının tarafını belli ederek bu demokratik seçime gölge düşürmesi asla unutulmayacaktır.

Yine seçimden önce, üye listelerine ulaşmama Baro başkanı tarafından izin verilmemiştir. Bu nedenle komisyon üyelerini arayamadığım gibi, seçim çalışması da yapamadım. Ardından Baro Başkanı Sibel Suiçmez ile Av.Osman Cora iş birliği yaparak komisyona yaklaşık 30 kişilik üye takviyesi yapmışlardır. Bu avukatlardan 17 tanesi bizzat Av.Osman Cora ile birlikte baroya gelmişlerdir. Bunların tamamına yakını Baro Başkanı ile Av.Osman Cora’nın bürosunda çalışan ve yetişmiş avukatlardan teşekkül etmiştir.

Seçime gelindiğinde ise 45 üye arasından sadece üç avukat komisyon başkanlığını adaylığını koymuştur. Bunlar şahsım ile birlikte Av.Osman Cora ve Av.Adem Şahintürk olmuştur. Adaylar konuşmalarını tamamlayıp tam seçime geçilmek üzereyken, rakiplerimden ikisi birden seçimden çekildiklerini açıklamışlardır. Artık tek aday olarak kalmıştım. Bunun üzerine Baro Başkanı Sibel Suiçmez, toplantıya beş dakika ara vererek; Yönetim Kurulu olarak durum değerlendirmesi yapacaklarını açıklamıştır. Tam bu sırada İstanbul Barosu'ndan gelerek Trabzon Barosu'na yeni üye olmuş, daha önce tanımadığım, yaklaşık 60 yaşlarında olan Av.Adnan Beşir söz alarak; ''madem Osman bey ile Adem bey aday olmuyorlar, o zaman ben aday oluyorum '' diyerek birden bire başkan adaylığını açıklamıştır. Henüz seçim başlamadığına göre Av.Adnan BEŞİR'in aday olmasında hukuken bir engel olmasa da, bir de toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan etik ve ahlak kuralları vardır. Fakat kendisinin aday oluş şekli ise hiç etik olmamıştır. Altı üstü bir komisyon başkanı olabilmek için tüm bu değerleri hiçe saymıştır.

Bunun üzerine Av.Osman Cora ile Av.Adem ŞAHİNTÜRK toplantıya verilen arada, sonrada adaylığını açıklayan Av.Adnan Beşir'i desteklemeye karar vermişlerdir. Beraberindeki üyeleri bu doğrultuda yönlendirmişlerdir. Adaylıktan çekilen Av.Osman Cora en başından beri baro başkanıyla işbirliği yapmıştır. Baştan onlarla birlikte hareket etmeyen Av.Adem Şahintürk ise kalabalığı görünce güçlünün yanında saf tutmuştur. Tüm bu haksız kampanya, operasyon ve kara propagandaya karşın dik duruşumdan asla geri adım atmadım. Orada azınlıkta kalmamıza karşın kimseye de boyun eğmedim. Bu organizasyondan habersiz olarak 5 tane arkadaşımla birlikte katıldığım seçimde ekstradan da oylar aldım. Ancak bu organize olmuş kalabalığa yapabileceğim fazla bir şey yoktu. Bana yaşatılan bu mağduriyeti tarihe not düşerek siz sayın Genel Kurul üyelerinin bilgi ve takdirlerine sunuyorum.
Av. Hasan Fehmi Erol”


 

Anahtar Kelimeler:
TRABZON BAROSU
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105