Bayrak krizinden, FETÖ iftirası çıktı!

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde geçen yıl garnizon komutanı ile emniyet amiri arasında patlak veren bayrak dikme kavgasının altından kaymakam çıktı. Garnizon Komutanı ile arası açık olan Kaymakam, ilçe emniyet amirinin üsteğmen ile arasını açtığı ve bayrak kavgasının çıktığı iddia edildi. Dönemin Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün komutan ve kaymakamı barıştırma girişimi de sonuçsuz kalmıştı.

DARBE GİRİŞİMİNDEN 3 GÜN SONRA...

Maçka İlçe Emniyet Amiri Engin A. ile İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Seyfettin Güler arasında çıkan bayrak kavgası gazetemizde yer alınca, uzman çavuş Kadir T. çıkan haberi jandarma haber panosuna asmak istedi. Üsteğmen ve uzman çavuş arasında çıkan tartışma üzerine ikili karşılıklı olarak birbirinden şikayetçi oldu. Bu olaydan bir süre sonra 15 Temmuz darbe girişimi yaşandı. Garnizon Komutanı Üsteğmen Seyfettin Güler ile arası açık olan dönemin Maçka Kaymakamı Deniz P. 15 Temmuz darbe girişiminden 3 gün sonra FETÖ üyesi olduğunu iddia ettiği üsteğmenin gözaltına alınmasını sağladı.

POLİS ÜSTEĞMENİ SORGULADI

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafında gözaltına alınan Jandarma Üsteğmen Seyfettin Güler, iki gün süreyle sorgulandı. Güler, sorgunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Güler ile birlikte gözaltına alınan ilçe emniyet müdürü Murat Erkan E., kaymakamın kendisine ‘üsteğmenin darbe yapılsaydı bende katılacaktım' şeklinde söylemlerde bulunduğu yönünde ifade vermesini istediği fakat kendisinin bunu reddettiği söyledi.

KARI KOCA SUÇ DUYURUSU YAPTI

Üsteğmen hakkındaki kaymakam ve eşi suç duyurunda bulundu. Kaymakam Deniz P.’nin gözaltına alınan üsteğmenin Köksal Danışmaz adlı kişiye ‘Buradan çıkayım onu mermi manyağı yapacağım' şeklinde tehditlerde bulunduğunu ileri sürdü. Pişkin'in eşi Nurhan Ulgar P.’nin ise üsteğmenin sokakta fotoğrafını çektiği belirterek şikayetçi oldu. Savcı iki suç duyurusuna da takipsizlik kararı verdi.

ÜSTEĞMEN KAYMAKAMI ŞİKAYET ETTİ

Tosya'ya tayin olan Kaymakam Deniz P.’nin sahte deliller oluşturarak görevini kötüye kullandığını, kendisine iftira attığını ve hürriyetinin kısıtlanmasına neden olduğunu iddia eden Üsteğmen Seyfettin Güler, avukatı aracılığıyla suç duyurunda bulundu. 13 aydır açıkta olan ve Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'na tayin edilen Üsteğmen Güler'in yeniden görevine döneceği belirtildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da yaşanan olayı yakından takip ettiği öğrenilirken, üsteğmenin gözaltında bulunduğu sırada ilçede 3 polis PKK’lı teröristler tarafından şehit edilmişti.

Bu arada örgüte Yönelik düzenlenen operasyonlarda ele gecen bir himmet defterıne üsteğmenin adının eklendıği bu eklemeyı kimin yaptığının belirlenmesi için kriminal inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.