BEN YAPTIM OLDU MANTIĞI YANLIŞ

Ortahisar Belediyesi Meclisinin CHP’li Üyesi Oktay Söğüt, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından Değirmendere’de yapılacağı açıklanan yeni otogarın ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla ortaya koyulduğunu dolayısıyla da yanlış olduğunu savundu. Söğüt, Başkan Zorluoğlu’nun bilimsellik ve teknik analizlerden yararlanmayarak projeyi hızlıca yürürlüğe koyduğunu ifade etti.

YER SEÇİMİ YANLIŞ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından Değirmendere’de yapılacak olan yeni otogarla ilgili Ortahisar Belediyesi Meclisinin CHP’li Üyesi Oktay Söğüt, eleştirilerini sıraladı. Söğüt, otogarın yer seçiminin yanlış olduğunu dile getirerek, “Yeni yapılacak olan Trabzon Otogarı için yer seçiminin, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Murat Zorluoğlu eliyle, adeta ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla yapılmış olması son derece hatalı bir karardır.” dedi. Söğüt ayrıca otogar gibi büyük yatırım ve yapıların yapılmasına karar veren kurum ve kuruluşların, detaylı etüt çalışmaları ile siyasi kaygılardan uzak olan ve mühendislik ile ekonomi kurallarına uygun kararlar vermeleri gerektiğini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR BİLİMSELLİKTEN UZAK KARAR VERDİ

Büyükşehir Belediyesinin otogarın yerini ve projesini açıklarken hızlıca proje yaptığını belirten Oktay Söğüt, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Zorluoğlu’nun bilimsel ve teknik analizden yararlanmadığını ileri sürdü. Bunun daha büyük bir yanlış olduğuna dikkat çeken Söğüt, “Otogar yer seçimi; kompleksin ve kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir alan seçiminden öte, kent planlamasında önemli bir karar, hava - deniz - demir ulaşımı ile entegre bir odak noktası ve içinde bulunduğu bölge mekanının organizasyonunu oluşturan bir alan seçimidir. Bu alan seçimi yapılırken hiç bir bilimsel ve teknik analizden yararlanmayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Zorluoğlu’nun, hızlıca proje çalışması başlatması yanlış, bilimsel ve teknik analizlerden yararlanılmaması daha büyük bir yanlıştır.

Ayrıca, Otogarı kullanmaya giden kullanıcıların kent içi trafiğine girmemelerini sağlamak ve otogara gelen / giden otobüslerin mümkün olan en kısa zamanda çevre yollarına ulaşımlarını sağlamak, en temel, otogar yer seçimi kriteri ilken, ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla tercih edilen yeni yerin, bu kritere hemen hiç uymadığı çok aşikardır. Artık proje aşamasına geçilen Trabzon Otogarı için, teknik ve bilimsel analizleri de içeren yeni bir çalışma başlatılabilir mi, bilemem. Ama bildiğim; yeni Trabzon Otogarının günahı vebali Başkan Zorluoğlu’nun başınadır.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
ChpOtogarOktay
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105