Beşikdüzü CHP’de yargı krizi yaşanıyor

Beşikdüzü CHP’de yargı krizi yaşanıyor

CHP Beşikdüzü Belediye Başkan Adayı Uzun, Ağır Ceza’ya sevk edildi.

Beşikdüzü CHP İlçe Teşkilâtıyla Belediye Başkan Adayı Ramis Uzun arasında yaşanan yargı krizi parti içi depreme dönüştü. İlçe Başkanı Tamer Aydın, Başkan Adayı Ramis Uzun’un yargılandığı için adaylığının değişmesini istedi. İlçe Başkanı Aydın’ın aksi hâlde istifa edeceği iddia edildi.

Krizin ilk ayağında Ramis Uzun ve iş ortaklarının yargılandığı ihaleye fesat karıştırma davasında mahkemenin davayı ağır cezaya sevk etmesi yatıyor. Uzun başta olmak üzere 9 kişinin Beşikdüzü Belediyesinin 2012 yılında açtığı yemek ve temizlik işi ihalesine fesat karıştırdıkları ve görevlerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle yargılandıkları, ortaya çıktı. Davanın Vakfıkebir Asliye Ceza Mahkemesinden Trabzon Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre iki ayaklı krizin ikinci ayağında ise daha seçim kazanılmadan paylaşım yaşanılması yatıyor. Belediye Başkan Adayı Ramis Uzun’un başkan yardımcılığına Eski Oğuz Belediye Başkanı Şakir Yenigün’ü getireceği kararı krizin diğer ayağını oluşturdu. Uzun’la Yenigün arasında daha önce böyle bir pazarlığın yaşandığı ve Yenigün’ün bu nedenle aday olmadığı ileri sürüldü.

2013/207 sayılı dosyada görülen davanın 2018 yılı ekim ayında Trabzon Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilmesinden sonra CHP İlçe Teşkilâtı, yargılanan bir adayla seçime gidemeyeceklerini belirterek adayın çekilmesini istediği öğrenildi. Cemil Candaş ve Cahit Erdem’den birinin aday yapılması istenirken aksi hâlde İlçe Başkanı Tamer Aydın’ın istifa edeceği ileri sürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.