Beşikdüzü’nde asgari ücret 2500tl

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine CHP’li belediyelerde 2500 lira asgari ücret uygulamasına geçildi. Bu çerçevede  Beşikdüzü Belediyesi’nde de uygulamanın başladığı belirtildi. Belediye Başkanı Ramis Uzun, “Daha önce 2300 olan asgari olan ücreti şimdi 2500 olarak hayata geçiriyoruz.” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerde verilecek olan asgari ücret miktarını 2 bin 500 TL olarak açıkladı. Geçtiğimiz yıl ki 2 bin 20 TL’lik asgari ücret yerine de 2 bin 300 TL’nin verildiği CHP’li Belediyelerde bu yıl da maaşlar asgari ücretin üzerine çıktı. Trabzon’un tek CHP’li Belediyesi Beşikdüzünde Başkan Ramis Uzun, Kılıçdaroğlu’nun söylediği ücretin uygulanacağını söyledi.

BEŞİKDÜZÜ UYGULUYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti Meclisi toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu. Hükümetin dış politikasını eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretle ilgili konuştu.  Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına göre asgari ücret CHP'li tüm belediyelerde net 2 bin 500 lira olarak uygulanacak. Hükümet, işveren ve işçi temsilcileri ile yapılan pazarlıklar sonucu 2020 yılı için asgari ücreti net 2 bin 324 lira olarak belirlenmişti. CHP son yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 21 il belediyesinde seçimi kazanmıştı. 31 Mart 2019 seçimlerine göre CHP yönetiminde Beşikdüzü dahil il ve ilçelerle birlikte toplam 240 belediye bulunuyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.