BİRBİRİNİ SUÇLAYINCA İKİSİ DE TUTUKLANDI

Öldürüldükten sonra araç içerisinde ateş verilerek yakılan gencin katili kim?

Trabzon’da öldürüldükten sonra araç içerisinde ateş verilerek yakılan gencin katili olduğu iddiasıyla iki kişi tutuklandı.

ÜÇ ARKADAŞ BULUŞUP GEZİNTEYE ÇIKTILAR

Trabzon’un Değirmendere Mahallesi’nde buluşan Soner Taşkın, akrabası Ö.T., ve N.A. adlı üç arkadaş, özel araçlarıyla gezintiye çıktı. Bir süre sonra jandarmaya Soner Taşkın’ın tabancayla başından vurularak öldürüldüğü ve aracının ateşe verildiği yönünde iki ayrı ihbar geldi. Harekete geçen jandarma ekipleri, Soner Taşkın’ın cesedini yakılan araçta buldu. Kısa bir süre sonra ihbarı yapan Ö.T. ve N.A. gözaltına alındı.

YAŞANALARI ANLATIP BİRBİRİNİ SUÇLADILAR

Yomra İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sorgulanan Ö.T. ve N.A., yaşananları anlattı ve birbirini suçladı. Cinayet şüphelilerinden Ö.T. “Soner ebni aradı borcum olan bin 500 TL parayı istedi. İftardan sonra vereceğimi söyledim. N. ile birlikte dükkanıma geldiler. N. esrar olduğunu bize güzellik yapacağını söyledi. Birlikte çıktı. Yomra’ya gittik. Ben iftardan sonra reçeteyle satılan bir hap aldım. Dağ yolunu çıktık. N., Soner’e durmasını söyledi. N., Soner’den esrar için 500 TL aldı. Bu sırada silah sesi duydum. N.’nin Soner’i silah sıktığını anladım. N. silahı bana doğrulttu ve üç el sıktı. Silah ateş almadı, tutukluluk yaptı. Bende Soner’in torpido gözündeki silahı aldım. Emniyeti kapalı olduğu için açamadım. Araçtan indim. Kaçmaya başladım. Beni jandarmaya gitmem halinde tehdit etti. Kaçarken üç el ateş ettim. Geri dönüp baktığımda araçtan dumanlar yükseliyordu. 7-8 kilometre kaçtım. Derede elimi yüzümü yıkadım. Daha sonra jandarmaya ihbarda bulundum” dedi.

ORMANLIK ALANDAN GEÇİP BİR EVE SIĞINMIŞ

İftar sonrasında Soner ile buluştuk. Değirmendere mahallesine para almak için Ö.’nün yanına gideceğimizi söyledi. Orada araca Ö. bindi. Birlikte gezerken Ö., kafasının çok iyi olduğunu belirterek, Soner’den su istedi.  Soner ona su verdi. Bir süre sonra Soner, Ö.’ye ‘Benim işimi hallettin mi’ diye söylendi. O da halledeceğini söyledi. Bende işlerinin uzun olacağını düşünerek inmek istediğim söyledim. Kısa olduğunu söylediler. Bu şekilde Yomra’dan yukarı çıkmaya başladık. Bir süre sonra Ö., Soner’e kenara çekmesini söyledi. Soner durdu. O sırada silah patladı. Ben araçtan inerek kaçmaya başladım. Ö., bekle diye arkamdan bağırdı. Ormanlık alandan kaçarak bir eve sığındım. Jandarmayı aradık. Ben kimseden para almadım” dedi.

İKİ ŞÜPHELİ İÇİN TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

Kimin ateş etiğini belirlenmesi için el svapları alınan iki cinayet şüphelisi sorgunun ardından dün akşam adliyeye sevk edildi. Nöbetçi savcı tarafından sorgulanan iki şüpheli, tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi hakim sabaha karşı 02.00 sıralarında iki şüpheliyi adam öldürmek suçundan tutukladı. Bu arada öldürülen Soner Taşkın’ın 20 Kasım 2018 tarihinde Değirmendere’de araç içerisinde öldürülen Bekar Taşkın’ın kardeşi olduğu ve 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın tanıklarından olduğu ortaya çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.