Bölge yatırımları desteklensin

TOBB Karadeniz Bölge Toplantısı, Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu Başkanlığında yapıldı. Toplantıda; işveren sigorta ve vergi yüklerinin azaltılması, bölgede yapılmakta olan yatırımların desteklenmesi, demiryolu veya hızlı tren projesinin en kısa zamanda hayata geçirilmesi gibi birçok konu konuşuldu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Doğu Karadeniz Bölge Toplantısı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Aziz Karamehmetoğlu Başkanlığında yapıldı. Toplantıda; işveren sigorta ve vergi yüklerinin azaltılması, bölgede yapılmakta olan yatırımların desteklenmesi, demiryolu veya hızlı tren projesinin en kısa zamanda hayata geçirilmesi gibi birçok konu konuşuldu. Artvin, Borçka, Arhavi, Hopa, Bayburt, Gümüşhane, Kelkit, Çayeli, Pazar, Ardeşen ve Of Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile Rize ve Trabzon Ticaret Borsası Başkanları ve Oda/Borsa Genel Sekreterlerinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda birçok konu ele alındı.

“İSTİŞAREYE ÖNEM VERİYORUZ”

Başkan Karamehmetoğlu, “İş dünyası kuruluşları arasında bugün TOBB’un bir başarısı varsa bu camiamızın birlik ve beraberliği sayesindedir. Aynı zamanda istişareye verdiği önem sayesindedir. Hepimiz seçimle geliyoruz. Yarın yine seçime gideceğiz. O sebeple üyelerimizle teması koparmamız önemli. Meslek komitelerini muhakkak iyi çalıştırmalıyız.” ifadelerine yer verdi.

“BELGESİZ İŞÇİ ÇALIŞTIRANLARA PARA CEZASI UYGULANACAK”

TOBB bünyesinde, MEYBEM - Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi’ni kurduklarını belirten Başkan Karamehmetoğlu “81 ilde Oda-Borsalarımız sayesinde hizmet veriyoruz. ‘Tehlikeli’ ve ‘çok tehlikeli’ gruplardaki 143 meslek için mesleki yeterlilik belgesi zorunlu. Bu mesleklerde, belgesiz işçi çalıştıran işverenlere para cezası uygulanacak. (Kişi başı aylık 775 TL ceza) Bugüne kadar 750 binden fazla çalışanı ‘mesleki yeterlilik belgesi’ aldı. MYK sınavlarının ilinizde yapılmasını sağlayalım.” açıklamalarında bulundu.

“MEB İLE MESLEKİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROJESİ BAŞLATTIK”

KGF şubeleri’nin artık kapandığını belirten Başkan Karamehmetoğlu, “Çoğumuz bankaya bile gitmez olduk. Teknolojinin gelişmesiyle artık şubelere gerek kalmadı. Bunun yerine KGF şubelerini Odalar bünyesinde yatırım ve finansman danışmanlığı merkezlerine dönüştürmeyi planlıyoruz. Eğitimini TOBB verecek, Oda-Borsamız üzerinden de üyemize bu hizmeti sunacağız.” dedi. Mesleki Eğitim konusuna özel önem gösterilmesi gerektiğini belirten Başkan Karamehmetoğlu, “Bu da bizim bir hayalimizdi. Milli Eğitim Bakanlığı ile Mesleki Eğitim İşbirliği Projesi başlattık. Her ilde bir meslek lisesi, Odalarımız ve Borsalarımız tarafından yönetilecek.” diye konuştu.

VERBİS KAYITLARI 30 HAZİRAN 2020’YE KADAR ERTELENDİ”

Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na kayıt olunması gerektiğini hatırlatan Başkan Karamehmetoğlu, “Gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Veri Sorumluları Siciline (VERBİS) kayıt olmaları gerekiyor. Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya bilançosu 25 milyon TL’den çok olanlar için son tarih 31 Aralık 2019’du. 30 Haziran 2020’ye kadar ertelendi. Buraya kayıt olmayı unutmayalım, 20 binden 1 milyon TL’ye kadar ceza var. Üyelerimize de duyuralım.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
üyeTOBBVERBİSMEYBEM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105