Bölgesel toplantı yankı uyandırdı

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Başkanı Eyyüp Ergan ve TBB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin’deki oda ve borsa başkanlarının düzenlediği Doğu Karadeniz Bölge Toplantısıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Ergan, “Biz diyoruz ki bu bölgenin 3 tane problemi vardır. Tarım, turizm ve demir yolu… Bizim amacımız tarımsal ürünlerimize sahip çıkmak, kaliteyi ve verimi artırmak, turizm alanlarımızın deklarasyonunun satışını iyi gerçekleştirmek. Demir yolu projesini her platformda göz önünde bulundurmak. Bu üç konuda da mutabık kalındı.” dedi. TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ise, “Sivil toplum örgütlerinin bir arada olması, ortak paydada hareket etmesi, problemlere aynı bakış açısından bakması sonuçların daha kısa ve hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacaktır.” dedi.

BÖLGENİN OLMAZSA OLMAZI TARIM, TURİZM VE DEMİR YOLU…

Karadeniz Bölgesi’nin 3 problemi olduğunu ve bunları her toplantıda dile getireceklerini ifade eden Ergan, “Toplantı son derece verimli geçti. Herkes bölgesel sıkıntılarını ortaya koydu. Biz Trabzon olarak mega projelerle ilgileniyoruz. Biz diyoruz ki bu bölgenin 3 tane problemi vardır. Tarım, turizm ve demir yolu… Bölgemizin olmazsa olmazları çay, fındık ve hayvancılığa önem verilecek. Turizme önem verilecek. Turizmi koruma altına alacağız. Bölgemizdeki turizm kaynaklarını turizm alternatiflerini ön plana çıkaracağız. Bölgemizin sunumunu iyi yapacağız. Bizim yine olmazsa olmazımız bizi dünya ile Kafkaslarla birleştirecek dolayısıyla Asya, Uzak Doğu, Ortadoğu ve Afrika ile birleştirecek demir yolu ağının Trabzon’dan ve bölgemizden geçmesini önemle dile getirdik. Ve her toplantıda da dile getirmeye devam edeceğiz. Toplantıda önerilen projelerde herkes mutabık. Bizim amacımız tarımsal ürünlerimize sahip çıkmak, kaliteyi ve verimi artırmak, turizm alanlarımızın deklarasyonunun satışını iyi gerçekleştirmek. Demir yolu projesini her platformda göz önünde bulundurmak. Biz hem Samsun-Sarp demir yolu hem de Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolunu destekliyoruz. Türkiye için bu projeler basit artık. Türkiye çok büyük şeylerin altından kalkıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki hassasiyeti olduğuna inanıyoruz. Bu üç konuda da mutabık kalındı. Herkes notunu aldı. Bu toplantı bölgemizin adına verimli olduğuna inanıyorum.”  diye belirtti.

BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİNİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Hedefe ulaşabilmek açısından birlik olmanın önemine değinen Ergan, “Bu toplantılar bölgesel sorunların dile getirilmesi konusunda aynı dili konuşabilmek çok önemli. . Bu ülkeyi en nihayetinde siyaset yönetiyor. Siyasete ulaşabilmek açısından bütün illerin eksiksiz bir arada olması gerekir. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Bir olalım, iri olalım. Biz Trabzon’uz. Trabzon kendi başına Trabzon olmadı.” şeklinde konuştu.

ARSLANTÜRK: “DOĞU KARADENİZ BİR BÜTÜNDÜR”

Bölge toplantılarının ilerleyen zamanlarda yol haritalarının şekillenmesiyle amacına hizmet etmeye başlayacağını dile getiren TTB Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, “Bu toplantıların sıklıkla yapılması taraftarıyım. Karadeniz’i bir bütün olarak düşünmek lazım. Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesini… Bölgemizin problemleri illerin problemleri şeklinde oluyor. Sivil toplum örgütlerinin bir arada olması, ortak paydada hareket etmesi, problemlere aynı bakış açısından bakması sonuçların daha kısa ve hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacaktır. O açıdan son derece verimli toplantıydı. Tabi bu başlangıç. Bundan sonraki evrelerde yol haritalarının belirlenmesiyle birlikte amacına o zaman ulaşacak. Toplantı 4 ayda bir yapılması şeklinde planlandı. İkinci toplantımız nisan ayında Gümüşhane’de düzenlenecek. Bölgemizin ana problemleri belli. Kısa, orta, uzun vadeli bir yürütme anlayışı belirleyip bu şekilde devam edilecek. Bundan sonraki toplantılar nokta atışı şeklinde yapılacak.” şeklinde açıklama yaptı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.